Savjeti za odabir trudničke odjeće

Mnogo puta smo čuli da pronalaženje moderne odjeće za trudnice koja je uz to i udobna može biti ozbiljan poduhvat.

Ali, imamo dobre vijesti! Svake godine postoji sve više kompanija za odjeću za trudnice koje prepoznaju da se želimo osjećati elegantno i udobno u trudnoći. Zbog toga smo kreirali pregled savjeta za odabir odgovarajuće trudničke odjeće.

Prihvatite promjene. Čestitamo! U vašem stomaku imate bebu, što je nevjerovatan podvig. Da, nastupit će razdoblje aklimatizacije dok se navikavate na sve načine na koje se vaše tijelo mijenja tijekom trudnoće. Ali, krenite lagano – ovo je trenutak koji treba proslaviti.

Počnite rano. Mnoge žene ne trebaju nositi odjeću za trudnice sve dok ne osjete bebu, posebno ako im je to prva trudnoća. No, rana kupovina nekoliko komada pomoći će vam da rasporedite troškove kupovine nove garderobe i pružit ćete vam nešto čemu ćete se radovati tokom puta.

Slojevi. Slojevi vam mogu pomoći da iz manje komada dobijete više. Pokušajte kupiti osnovne komade za svoj ormar u paleti boja koja omogućuje puno kombinacija.

Budite prilagodljivi. Vjerovali ili ne, čak i vaša odjeća za trudnice različito će vam odgovarati u različitim fazama trudnoće. Neki predmeti izgledaju bolje ili se vi u njima osjećate bolje u drugom tromjesečju, dok drugi najbolje funkcionišu kad vam je stomak malo veći. Ostanite otvoreni za sve mogućnosti kako se vaš oblik mijenja.

Uložite u nekoliko ključnih komada. Kupite odjevne predmete za koje znate da ćete ih stalno nositi: sjajne farmerice, haljinu koju možete obući u svim prilikama, topli džemper i trenirku, nekoliko majica koje volite, dobar kaiš… shvatate. Ostalo možete posuditi ili pronaći na rasprodaji!

Koristite modne dodatke. Modni dodaci mogu vam pomoći da ležernu odjeću pretvorite u nešto formalnije ili da iste komade pretvorite u novu odjeću. Opet, sve se svodi na to da iz svakog odjevnog predmeta dobijete što veću iskoristivost.

Pokažite stomak. Ako sakrivate stomak ispod puno tkanine, ponekad ćete izgledati i osjećati se debljima nego što zapravo jeste. Ne bojte se uže odjeće- mnogim trudnicama ona bolje stoji.

Ne zaboravite na donji veš. Vjerujte nam: neprikladan donji veš najgori je u trudnoći. Uložite u donji veš koje odgovara vašem novom obliku i spriječite da se šavovi urežu u vaše prekrasne obline, stvarajući nelagodu.

Koristite Instagram za inspiraciju. Treba vam pomoć u pronalaženju stila za vaše novo, prekrasno tijelo? Pregledajte Instagram hashtagove poput #pregnancystyle ili #pregnancyfashion za ideje.

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave