San i kvalitetno spavanje direktno utiče na dječji psihički i fizički razvoj.

Nedostatak sna kod djece može uticati i na njihovo raspoloženje, koncentraciju i obavljanje svakodnevnih zadataka.

Davne 1989. godine startali smo kao mala obiteljska firma sa željom da napravimo nešto s čim će se moći ponositi generacije poslije nas. Mnogi putevi su nas vodili ka ovom mjestu gdje se sada nalazimo.

Bili smo prvi i jedini proizvođač madraca u državi i jedan od rijetkih u regiji. Kroz godine rada učili smo i mi o proizvodnji, o zdravlju, materijalima, preferencijama kupaca, o važnosti kvalitetnog sna… Prolazili smo kroz loše i dobre dana, kroz interne i svjetske krize, kroz teška vremena i vremena oporavka – sve s vjerom da možemo opstati i stremeći da svake godine budemo bolji i kvalitetniji. Danas s ponosom možemo stati uz bilo kojeg svjetskog proizvođača madraca i kreveta.

Posvetili smo 30 godina pravljenju kvalitetnih proizvoda za spavanje i sigurni smo da ćemo i dalje raditi na sve boljem i inovativnom proizvodu. Vjerujemo u naše kolege koji svaki dan proizvode vrhunske proizvode za spavanje, zahvalni smo svakom kupcu koji je dao povjerenje nama i želimo da se svi ponose ovim bosanskohercegovačkim proizvodom koji se izvozi po cijeloj Europi.

Mi znamo koliko je bitan dječji rast i razvoj. Zbog toga Nobil prilagođava svoje proizvode upravo našim najmlađim. Znanstvenici su već potvrdili da djeca najbrže rastu dok spavaju. Kažu da se postotak rasta povećava za čak 43% sa svakom dodatnom epizodom sna, a raste na 20% sa svakim satom sna. Baš iz ovog razloga moraju imati kvalitetan san, a kvalitetan san podrazumijeva i dobru podlogu tj. madrac.

San i kvalitetno spavanje direktno utiče na dječji psihički i fizički razvoj. Također, san je bitan faktor koji utiče, kako kod odraslih, tako i kod djece, na dnevnu energiju i raspoloženje. Nedostatak sna kod djece može uticati i na njihovo raspoloženje, koncentraciju i obavljanje svakodnevnih zadataka. Na primjer ako su djeca nenaspavana lako se mogu naljutiti zbog sitnice.

Uz odlične materijale, puno pažnje i dugogodišnje iskustva mi stvaramo kvalitetne proizvode za djecu i tinedžere i time pomažemo da vaša djeca budu zdrava i sretna. Naravno u svemu ovome nismo izostavili niti roditelje koji moraju imati dovoljno sna kako bi mogli provesti kvalitetno vrijeme sa svojom djecom.

U našim salonima možete pronaći sve za dječje najuzbudljivije snove. Radimo madrace po vašim dimenzijama. Možete sami birati visinu, dužinu i širinu madraca. Dječje madrace radimo od profilirane poliuretanske pjene, sa bonnel jezgrom ili nama najdražom džepićastom jezgrom. Uz madrace nudimo i dodatne proizvode kao što su jorgani, jastuci i posteljine.

Za sve mame koje očekuju bebu ili su je već dobile nudimo predivne trudničke jastuke koje će olakšati vaš san i pomoći vam da se najbolje namjestite dok uživate sa svojim djetetom.

Tinedžeri u našim salonima mogu za sebe izabrati krevete u čak 20 različitih boja, te posteljine koje će opisati njihov mladalački duh. Naše kolege će rado pomoći i u odabiru najboljeg madraca za određene godine, kilažu i preferencije.

Dragi roditelji posjetite nas u našim salonima u Mostaru, Sarajevu, Zenici, Tuzli, Trebinju, Prijedoru, Bihaću ili Novoj Biloj i uvjerite se u našu kvalitetu i stručnost. Želimo Vam svima omogućiti divne snove, udoban ležaj i manje bolove u leđima nakon napornog dana. Otvoreni smo za sva pitanja i slobodno nas možete kontaktirati ma e-mail: info@nobil.ba, telefon: 030 707 044 ili na našoj facebook/ instagram stranici. Naše proizvode možete i pogledati na našoj web stranici www.nobil.ba.

S njim je tako dobro spavati… Nobil

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave