Razlike u trudnoći između dječaka i djevojčica

Da li nosite dječaka ili djevojčicu? Postoji više načina da predvidite spol djeteta i prije rođenja.

Otkrivanje trudnoće prilično je uzbudljiva stvar – i obično nam nedugo nakon padne na pamet pitanje je li to dječak ili djevojčica. Iako ne možete biti potpuno sigurni do 20-sedmičnog skeniranja (a ponekad ni tada!), postoji puno testova i teorija predviđanja spolova koji tvrde da mogu otkriti spol vaše bebe prije nego što se rodi. Ako iznenađenje u rađaonici nije ono što želite, isprobajte sljedeće metode – naučne, tradicionalne i posve neobične – kako biste utvrdili da li nosite dječaka ili djevojčicu.

Genetski test krvi

Hoće li uspjeti? Da!

Iako krvni testovi koji tvrde da predviđaju spol vašeg djeteta već u sedmoj sedmici postoje već duže vrijeme, nikad nisu bili pretjerano popularni. No, iznenađujuća analiza 57 studija pokazuje da ti testovi, koji otkrivaju male dijelove fetalne DNA koji su prisutni u krvotoku majke tijekom trudnoće, mogu biti tačni između 95% i 99%. Setovi, poput ružičastog ili plavog testa za ranu DNA trudnoću, traže prisutnost muškog Y hromosoma u nekoliko kapi krvi uzetih ubodom prsta. Ako je prisutan, nosite dječaka; ako ne, nosite djevojčicu. (Zbog toga su testovi malo precizniji u predviđanju dječaka, jer nedostatak Y hromosoma može značiti da muški hromosom nije bio prisutan u uzorku krvi.)

Amniocenteza

Hoće li uspjeti? Da!

Ovaj poluinvazivni postupak je način da zasigurno znate spol svoje bebe, ali zbog malog rizika od pobačaja vaš ga doktor vjerojatno neće odobriti samo iz znatiželje. Amniocenteza uključuje stavljanje igle u tekućinu koja okružuje bebu, a zatim promatranje hromosomskog sastava te bebe, koji otkriva spol, kao i sve hromosomske abnormalnosti. Ovaj test je u potpunosti tačan

Fetalni prediktor pulsa

Hoće li uspjeti? Vjerojatno ne

Generacije žena se zaklinju da brzi fetalni puls – oko 140 otkucaja u minuti ili više – signalizira djevojčicu, dok je ispod toga jednak dječaku. Zašto? Jedna je teorija da su djevojčice navodno manje, pa im srca brže kucaju. Ipak, fetalni puls je promjenjiv i može se mijenjati iz dana u dan ili čak nakon svakog otkucaja. Što se tiče teorije da djevojčice teže manje od dječaka, u većini slučajeva to nije istina, jer težina bebe ovisi od drugih faktora.

Visina vašeg stomaka

Hoće li uspjeti? Vjerojatno ne (ali to ionako neće spriječiti ljude da pogađaju!)

Trudnoća je puna bapskih priča, a dame iz prošlosti su bile usredotočene na predviđanje spola na osnovu stomaka. Generacije žena zaklinju se da će buduće mame kojima je stomak visok dobiti djevojčicu, dok nizak stomak znači dječaka.

Oblik vašeg stomaka

Hoće li uspjeti? Vjerojatno ne

Osjećate se kao da vam je stomak negdje na sredini, tako da njegova visina nije od pomoći? Neke priče sugerišu da okrugao stomak poput lopte znači da ćete dobiti sina, dok je širi stomak siguran znak da je vaša beba djevojčica.

Kompleti za predviđanje spola za bebe

Hoće li uspjeti? Možda

Proizvodi poput testova na bazi urina koji miješa vašu mokraću s kristalima koji sadrže određene hormone, tvrde da spol svoje bebe možete saznati već u desetoj sedmici – iako su stručnjaci sumnjičavi. Glavni razlog za to je činjenica da ne postoji tvar koju dijete proizvodi a koja se filtrira u majčin urin da bi se odredio spol.

Jutarnje mučnine

Hoće li uspjeti? Vjerojatno ne

Imali ste česte mučnine u prvom tromjesečju? Prema nekima, to znači da nosite djevojčicu. Nedostatak jutarnjih mučnina znači da možete očekivati ​​dječaka. Ne iznenađuje što nauka nije na strani ove legende. Naučnici još uvijek ne znaju tačno šta uzrokuje jutarnju mučninu, ali neke se žene lako nose s prvom trudnoćom, a strašno sa sljedećom – neovisno o spolu.

Slatko protiv slanog

Hoće li uspjeti? Vjerojatno ne (zato se prepustite svojim željama)!

Djevojčice predstavljaju slatkoću, što je vjerojatno razlog zašto se vjeruje da buduće mame koje imaju čestu želju za slatkišima nose djevojčice. Žudite li za pomfritom i obilnom mesnom večerom? Dječak je. Ako vam se niti jedno ne čini privlačnim, čestitamo: Nosite izbirljivu bebu!

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave