Ravne ili uvučene bradavice

Pitate li se možete li dojiti ako imate male ili velike grudi? Ili ako imate obrnute, ravne ili posebno velike bradavice? Možete dojiti sasvim dobro, iako će vam u početku trebati malo pomoći

Veličina grudi

Žene svih veličina, s velikim ili malim grudima, mogu uspješno dojiti. Veličina i oblik vaših grudi nemaju nikakve veze s tim koliko ćete mlijeka stvoriti. Bitno je da naučite tehnike dojenja i da uspješno uspostvite laktaciju odmah nakon poroda.

Oblik i veličina bradavica

Veličina i oblik vaših bradavica ne utječu na vašu sposobnost dojenja. Većina beba može dojiti bez obzira na maminu bradavicu.

Obrnute ili ravne bradavice

Neke žene imaju bradavice koje se okreću prema unutra, umjesto da pokazuju prema van ili su ravne i ne strše. Općenito, žena koja ima ravne ili obrnute bradavice može dojiti ako joj bradavice mogu pokazati prema van. Ako su vam grudi prepune mlijeka ili su vam napuhane, bradavice vam mogu kratko biti ravne.

Obrnute ili ravne bradavice ponekad mogu otežati dojenje. Ali ne zaboravite, da bi dojenje djelovalo, vaše dijete mora se prikvačiti za bradavicu i areolu. To znači da čak i obrnute bradavice mogu dobro raditi. Često se ravne i obrnute bradavice više strše kako se dijete s vremenom zakači.

Velike bradavice

Neke žene imaju vrlo velike bradavice. Da bi mlijeko poteklo, djetetova usta moraju pokriti dovoljno vaše areole i stisnuti mliječne kanale. Kako vaša beba raste, tako raste i bebina usta. Tada će vaša beba lakše zakačiti.

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave