Prvi put u našoj zemlji Mediteranska asocijacija za reproduktivnu medicinu – MSRM

Prvi put u našoj zemlji Mediteranska asocijacija za reproduktivnu medicinu – MSRM, u saradnji sa tehničkim organizatorom i nacionalnim predstavnikom Bosne I Hercegovine u MSRM-u, Polikliničkom zdravstvenom ustanovom “Arbor Vitae dr.Sarić” Mostar, Asocijacijom za ginekološku endoskopiju u BiH,  organizuje naučni simpozij s međunarodnim učešćem pod nazivom “Patient centered reproductive medicine” koji će se održati u Mostaru, u periodu 18-20.maj 2023.godine. Zvanični pokrovitelj simpozija je Akademija nauka I umjetnosti Bosne I Hercegovine.

Predavači i učesnici, na simpoziju su eksperti iz oblasti reproduktivne medicine iz naše zemlje i eminentna imena  koja nam dolaze Grčke, Hrvatske, Srbije, Turske, Slovenije, Sjedinjenih Američkih Država, Egipta i Norveške. Ovako značajan skup, će biti jedan od najvećih na polju reproduktivne medicine da sada održan u Bosni i Hercegovini, koji će tematski privući veliki broj medicinskih stručnjaka, farmaceutskih kuća, inostranih organizacija čije polje interesovanja jesu medicinske usluge.  Počasni gost i ujedno predavač simpozija biti će prof.dr.Sallam Hassan, čovjek koji je bio dio tima prve bebe rođene medicniski asistiranom oplodnjom na svijetu 1978.godine u Velikoj Britaniji, poznatija kao “beba iz epruvete” Louise Brown.

U sklopu simpozija će se održati napredni kurs ultrazvučne dijagnostike u IVF-u pod mentorstvom vodećih stručnjaka iz zemlje i inostranstva, što će posebno biti zanimljivo I korisno mladim kolegama ljekarima.

Smatramo da je ovaj eminentan internacionalni skup odlična prilika za promociju naše zemlje i našeg grada, što je i jedan od ciljeva ovog skupa.

Ovaj skup zasigurno će imati višestruke benefite po naše društvo, pored promocije naše zemlje i bosanskohercegovačkog gostoprimstva, osiguraćemo našim kolegama, ljekarima, koji se bave ili se žele baviti reproduktivnom medicinom kontakte i poznanstva sa voditeljima vodećih klinika reporduktivne medicine u Evropi i šire, što je veoma značajan korak ako uzmemo u obzir da u našoj zemlji ova grana medicine je, nažalost, tek u razvoju.

Sve informacije kao I link za prijavu učesnika može se naći  na oficijelnom web sajtu simpozija www.reproduktivna-medicina.com

 

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave