Prva školica za bebe u Banja Luci

Obuka roditelja za masažu beba

Obuka se vrši po Internacionalnoj Asocijaciji za masažu beba IAIM . Vrši ga certifikovan instruktor Tanja Stojnić, koja je u julu i otvorila školicu za bebe u Banja Luci. Na početku obuke roditelji dobiju priručnik za roditelje gdje je prikazan praktični dio obuke i ulje kojim će masirati bebu. Roditelji masiraju bebu, a instruktor pokazuje na lutki.

Ova obuka pored praktičnog dijela sadrži i teorijski dio gdje roditelji sa instruktorom prolaze razne teme kao što su: kako prepoznati kod bebe NE, koji su to benefiti masaže, kako utičemo na grčiće, kako raspoznati različitu vrstu plača, kako komunicirati sa bebom kroz dodir. Glavni benefit ove obuke je komunikacija kroz dodir. Poslije završene obuke roditelji primjenjuju masažu kod kuće sa svojim bebama do 12mjeseci. Praktični dio prelazi se masaža stopala i nogica, leđa, lica, stomaka i ruku. Na zadnjem času bebe dobiju specifičnu diplomicu. Ulja koja se koriste su  hladno cijeđena, uglavnom bademovo. Očevi mogu prisustvovati obuci i na taj način se zbližavaju sa bebom.

Pored obuke za masažu beba školica se bavi Prenatal masažom, gdje se primjenjuje limfna drenaža za trudnice koja im pomaže i kod otoka ekstremiteta i bolova leđa. Prenatal masaža se primjenjuje od 16. nedjelje trudnoće uz konsultaciju sa ginekologom uz uredan nalaz.

Jedan od programa škole jeste masaža djece MISP koja se primjenjuje kod dijece od 4 do 12 godine. Misp program je međunarodni program koji se sastoji od 15 pokreta. Pokreti se vrše preko odjeće na regiji glave, ruke i leđa. Primjenjuje se kao radionica gdje prisustvuju roditelj-dijete, ili dijete-dijete uz pristanak roditelja. Ova masaža se primjenjuje u vrtićima, školama I privatnim ordinacijama opreko 40 zemalja svijeta. Svrha je da se smanji vršnjačko nasilje i da djeca spoznaju i za dobar dodir, da se smanji nasilje u porodicama.

Svako pored trudnica, beba i djece ne smijemo zanemariti ni mame. Tu je širok Postnatal program.

Postnatal masažu mamama opušta  mišići vrata te vraća u svoj prvobitni tonus. Zatim tu su kinezi tajping trake da se smanji bol u leđima i poboljšamo položaj koji mama pravi sa bebom u raznim nepravilnim položajima i svakako vježbe za mame i bebe.

Vježbe mame i bebe su posvećene mamama da stabilizuju mišiće kičme, da ojačaju mišiće stomaka i karlice,  da ih se uput na testiramke  da li imaju dijastazu i kako pravilno da ustaju i dišu, da ojačaju mišiće međice da ne bi nastala stress inkontinencija (kroz Kegelove vježbe). Bebama se prati psihomotorni razvoj, vježbaju se ekstremiteti. Sve o programima škole možete pratiti na fb stranice EDUKATIVNI FIZIOBABY CENTAR Magični dodir ili Instagram magični dodir.

Dodatne informacije na broj telefona 065 984 480 Nalazimo se u Banja Luci adresa Bulevar Desanke Maksimovic 14.

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave