Prva beba rođena u mostarskoj Poliklinici Vitalis

Ovaj jedinstven događaj najavio je razvoj suvremenog ginekološkog Centra Poliklinike Vitalis.Glas novorođene malene djevojčice odzvonio je Poliklinikom Vitalis najavivši novi početak ne samo novog života, nego i još jednog pravca u kojem želi ići Poliklinika – pratiti tijek trudnoće od začeća do rođenja, obavljati porođaje, te bebi nakon poroda pružiti vrhunsku pedijatrijsku skrb.

Prvi porod u Poliklinici Vitalis obavljen je carskim rezom, rodilja je bila pod općom anestezijom i sve je proteklo bez ikakvih komplikacija. Na svijet je donesena zdrava djevojčica teška 3250 grama i duga 52 centimetra te je već nakon četrdesetak minuta, skupa s majkom bila u rodilišnoj sobi Poliklinike.

 

Ravnatelj Polilinike Vitalis dr. Goran Đuzel kaže da se ništa nije prepustilo slučaju iako se carski rez općenito smatra sigurnom operacijom, to je ipak ozbiljna operacija koja utječe na majku i na bebu. Cilj je donijeti na svijet zdravu bebu, s mogućnošću sprječavanja svih neželjenih situacija koje mogu ugroziti kako život bebe tako i majke, ali i nakon rođenja skrbiti o zdravlju djeteta i mladih ljudi.

Najavio je kako je ovo samo početak sljedećeg velikog projekta Poliklinike Vitalis uspostaviti vrhunski ginekološki Centar, kojem je osigurana suvremena tehnologija i koji će skrbiti o zdravlju trudnice i bebe od začeća do rođenja. Posebna pažnja će se svakako kao i dosad posvetiti pedijatriji odnosno zdravstvenim uslugama za najmlađe: općoj i preventivnoj pedijatriji, pedijatrijskoj nefrologiji i urologiji, pedijatrijskoj kardiologiji, pedijatrijskog gastroenterologiji i hepatologiji, endokrinologija i dijabetesu, alergologiji, dječijoj psihologiji itd.

Rođenje novog života uvijek je poseban i emotivan događaj pun nade i zato: Sretno koračaj djevojčice u bolje sutra!

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave