PROSPAN® ZA LIJEČENJE KAŠLJA PUNOM SNAGOM BRŠLJANA!

Želimo da svakoga dana udišete punim plućima i da vas kašalj ne
ometa u omiljenim aktivnostima!

Kompleksan spoj nauke, njemačke tehnologije i fitoterapije oblikovali smo u jednostavno rješenje protiv kašlja – Prospan®, biljni lijek za liječenje kašlja punom snagom bršljana.

Biljna aktivna supstanca krije se u listu bršljana

Iscjeljujuće djelovanje bršljana kod raznih upalnih bolesti bronhija poznato je već vijekovima. Danas, u savremenoj fitomedicini, bršljan se koristi kao lijek za efikasno liječenje kašlja. Njegov cjelokupni potencijal je i dalje predmet neprekidnog istraživanja, a nove studije pružaju sve više značaja i prednosti njegove primjene.

Poseban i jedinstven…

Važni aktivni sastojci u listu bršljana su saponini. Upravo način i mjesto njihova djelovanja su stalni predmet istraživanja. Naučnici su otkrili da, na primjer, djelovanje saponina na širenje disajnih puteva zavisi i od njihove koncentracije. Drugim riječima, precizno određen sastav i način proizvodnje ekstakta bršljana može imati uticaj na stvarno djelovanje pri liječenju.

Zaštićeni ekstrakt bršljana EA 575®

Karakteristika lijeka Prospan® za liječenje kašlja je njegov jedinstven ekstrakt i način proizvodnje. Rezultat takvog patentno zaštićenog procesa proizvodnje je suhi ekstrakt lista bršljana koji je jedinstven i zaštićen pod nazivom ekstrakt bršljana EA 575®, te za njega kažemo da se može po svojoj posebnosti i jedinstvenim karakteristikama uporediti sa otiskom prsta. Osim što ima najveći udio ekstrakta bršljana u svome sastavu, Prospan® je drugačiji od svih drugih lijekova nastalih na osnovu ljekovitih svojstava bršljana jer ima jasno definisan mehanizam djelovanja te mogobrojnim kliničkim studijama potvrđenu efikasnost i bezbjednost u primjeni.  Četvorostruka snaga bršljana dokazana je samo u zaštićenom ekstraktu bršljana EA 575®, te daje lijeku Prospan djelovanje koje mu omogućuje protupalno djelovanje, razrijeđivanje nakupljenog sekreta, te olakšava iskašljavanje, te istovremeno djeluje bronhodilatacijski,  širi bronhije i olakšava disanje te samim tim smanjuje nagon na kašalj i smiruje kašalj.

Zašto ste zavoljeli Prospan® sirup?

PROSPAN® SIRUP

Još od djetinjstva se sjećamo grimase lica dok nam je mama u bijeloj kašičici davala sirup protiv kašlja. Često su neugodnog okusa i uz sirupe vežemo loša sjećanja i mrštenje…

Prospan® sirup je prirodni lijek protiv kašlja i odličnog je okusa trešnje, tako da ga vole i djeca i odrasli! Nema šećera, alkohola niti umjetnih boja, a sadrži samo suhi ekstrakt lista bršljana! Mogu ga uzimati djeca od prvog dana života i odrasli. Napomena: djeca do 1 godine samo uz preporuku ljekara.

Prospan® akut šumeće tablete i Prospan® pastile namijenjene su svima koji imaju problema s kašljem, a stariji su od 6 godina.

Prospan® akut šumeće tablete

Prospan® akut su biljne šumeće tablete koje se mogu pripremiti kao topli ili hladni napitak, finog okusa narandže. Lako se otapaju i posebno su praktične za zaposlene i one u pokretu.

Zamislite svoj najdraži čaj… Pravi je lijek za dušu, a uz Prospan® – liječi i kašalj.

Prospan® pastile

Kada zbog kašlja strada grlo, biljni lijek Prospan® pastile priskaču u pomoć. U svakoj situaciji – bez vode i bez kašičice– pastila se samo otopi u ustima, a ekstrakt suhog bršljana radi svoje.

Svaki trenutak je dragocjen. Ne gubite vrijeme na kašalj i živite punim plućima!

Potražite Prospan® u najbližoj apoteci!

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave