PROSPAN – Nastao iz ljubavi roditelja prema djetetu 

Kada vaši najmlađi kašlju, želite lijek koji djeluje. Zato već više od dvadeset godina u Bosni i Hercegovini a više od sedamdeset u cijelom svijetu iskusni roditelji znaju da Prospan – djeluje! Svjetski broj jedan prirodni lijek u terapiji kašlja s razlogom je postao prijatelj svake porodice i stanovnik kućnih apoteka. Dugogodišnja tradicija lijeka Prospan dokaz su njegove kvalitete, djelotvornosti i sigurnosti primjene čak i kod beba od prvog dana života!

Suhi kašalj je iscrpljujući i nadražajni kojeg treba smiriti dok je kod produktivnog kašlja potrebna pomoć pri iskašljavanju nakupljenog sekreta u disajnim putevima. Budući da je teško odrediti vrstu kašlja, te da se kašalj tokom bolesti često mijenja, važno je odabrati proizvod kojim možete djelovati kod obje vrste kašlja.

Prospan ima klinički dokazano četverostruko djelovanje u terapiji obje vrste kašlja. Razrjeđuje nakupljeni sekret i omogućava lakše iskašljavanje; opušta glatke mišiće bronhija čime se omogućava lakše disanje i izbacivanje sekreta, djeluje protuupalno te u konačnici smiruje kašalj. Lijek je koji istovremeno djeluje na razrjeđivanje i iskašljavanje šlajma i širi bronhije te na taj način olakšava disanje. Četverostruka snaga bršljana, njemački kvalitet u kombinaciji sa brojnim kliničkim ispitivanjima u formuli koju vole djeca i odrasli!

Kao dio posebnosti lijeka Prospan je i priča o njegovom nastanku. Jedan od potomaka osnivača kompanije Engelhard, farmaceut Karl Engelhard, noćima je slušao kašalj svoje kćerke Glorie. Gloria je bolovala od akutne infektivne bolesti koja je uzrokovala intenzivan kašalj za koji, u to vrijeme, nije postojao adekvatan lijek. U istraživanju je saznao da djeca iz jedne pokrajine u Francuskoj koja su pila mlijeko iz zdjela napravljenih od bršljana manje pate od kašlja. To ga je potaklo da istražuje ljekovitost biljke bršljan i pripravi njegov ekstrakt kao lijek za kašalj. Ubrzo je nastao lijek koji ne samo da je umirio kašalj njegove kćerke nego postao lijek izbora i farmaceuta ali i roditelja širom svijeta.

Zbog toga slobodno možemo reći – Prospan, dokaz da roditeljska ljubav liječi!

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave