Promociju knjige ADHD: Od predrasuda do činjenica

U subotu 03.12.2022. u 19 sati, EAPTI-BHIDAPA u saradnji i u prostorijama Startup Studija, upriličit će promociju knjige ADHD: Od predrasuda do činjenica, čije su autorice dr. sc. Vesna Hercigonja Novković, defektolog i psihoterapeut i Prof. dr. sc. Dubravka Kocijan Hercigonja, dječiji neuropsihijatar i psihoterapeut.

Postoji li uopće ADHD ili je to izmišljeni fenomon? O ovom i  brojnim drugim pitanjima o ADHD-u i dječjem razvoju, razgovarat ćemo sa Prof. dr. sc. Dubravka Kocijan Hercigonja, dječiji neuropsihijatar i integrativni psihoterapeut i dr.sc. Vesna Hercigonja Novković, defektolog i integrativni psihoterapeut, autoricama knjige. Knjiga  ADHD: od predrasuda do činjenica pisana je jednostavnim i lako razumljivim jezikom, tako da svim zainteresiranima predstavljaju što je ADHD zapravo i kako s njim živjeti.

Premećaj hiperaktivnosti i deficit pažnje ili poremećaj pozornosti s hiperaktivnošću (eng. attention deficit hyperactivity disorder, ADHD), je stanje za koje je karakterističan visoki nivo motoričke aktivnosti koji predstavlja u stvari manifestaciju veoma visoke aktivnosti mozga. ADHD još uvijek predstavlja dilemu – da li se uopšte radi o poremećaju ili je to samo naziv za određene probleme koji se javljaju kao posljedica različitih odgojnih mjera ili se radi o problemu prilagođavanja i ponašanja. Knjiga je vrijedan doprinos u korektnom pristupu ovom stanju.

Izdavanjem ove vrijedne knjige autorice daju svoj doprinos pokušaju razrješenja dileme, kako profesionalcima koji imaju kontakte sa ovom populacijom (psihoterapeuti, liječnici, učitelji, odgajatelji) tako i roditeljima.

Lično i profesionalno iskustvo koje imaju pretočile su u ovo izdanje, pišući o razvoju ADHDa kroz istoriju, kliničkoj slici i dijagnostici ADHDa, te smjernice za prepoznavanje poremećaja i pristup u svakodnevnom životu, školi, vrtiću, na radnom mjestu.

Autorice knjige ujedno su i osnivačice Centra za ADHD u Hrvatskoj i dugogodišnje saradnice i nastavnice u našem Trening Institutu u edukacijskom programi iz dječije i adolescentne integrativne psihoterapije i savjetovanja.

Pridružite nam se ove subote 03.12.2022. u 19 sati na promociji ovog priručnika za roditelje, djecu, nastavnike, odgajateelje, savjetnike, psihotereapeute, zdravstvene djelatnike i druge stručnjake i sve one koji su se suočili s dijagnozom ADHD-a.

Distributer knjige za Bosnu i Hercegovinu je Tropik d.o.o..Na samoj promociji, bit će moguće kupiti i knjigu po promotivnoj cijeni od 25KM, dok će je naknadno biti moguće kupiti na web stranici www.tropik.ba ili u Tropik Gifts and Games radnjama.

Zbog ograničenosti broja mjesta, obavezna je registracija

☞ online prijavom 

Rezervišite svoje mjesto.

 

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave