Proljetne aktivnosti za čitavu porodicu 

Počelo je proljeće, a to znači da je vrijeme da izađemo napolje i da se zabavimo novim aktivnostima.

Proljeće je jedno od najboljih sezona za uživanje s porodicom, a postoji dosta stvari koje vi i vaša djeca možete raditi ovaj vikend da otvorite sezonu. Pogledajte koje su to aktivnosti. 

Sadnja drveća i biljaka

Iako se neke biljke mogu saditi bilo kada, proljeće je obično najbolji period da sadite većinu cvijeća, povrća i voća u bašti. To znači da je sad idealno vrijeme da izađete, ‘zasučete rukave’, pripremite zemlju i počnete saditi. Provjerite kalendar sadnje da vidite koje se biljke mogu saditi odmah nakon zimskih dana. 

Gradnja kućice za ptice

S obzirom da je počelo proljeće, ptice će se također početi vraćati u toplije krajeve. Ako sada izgradite kućicu za ptice s hranilicom, velike su šanse da će ptice ostati čitavo proljeće, što znači da možete provoditi vikende posmatrajući ptice i učeći o njima. 

Napravite vjetrena zvona 

Sada kada puše proljetni povjetarac, sigurno ćete voljeti zvuk vjetrenog zvona koji ste sami napravili. Zašto onda ne iskoristiti divno proljetno vrijeme i provesti vikend s djecom praveći svoja zvona? 

Crtanje po kamenjima

Bez obzira da li želite pripremiti vrt ili idete u šetnju po planini, postoji šansa da ćete pronaći super kamenja. Ta kamenja možete pretvoriti u zabavnu aktivnost za porodicu, tako što ćete crtati po njima. Sve što vam treba su akrilna boja, četkice i papirni tanjiri. 

Šetnja po planini 

Proljeće je super period za odlazak u šetnju, jer nije previše vruće niti hladno. Sjedite danas i isplanirajte različita mjesta koja biste željeli posjetiti, i onda odaberite kada želite otići. Možete uzeti više mjesta i prekrižiti ih s liste jednom sedmično. 

Kampovanje

Proljeće je također idealno vrijeme za kampovanje, a i djeca ga vole. Možete postaviti šator u bašti ili otići na neko lijepo mjesto, u svakom će slučaju ovo druženje biti dobro i za vas i za djecu. 

Napravite kućicu za drvo

Ako želite ohrabriti djecu da provedu vremena u bašti ovo proljeće, možete pokušati napraviti kućicu za drvo! Možete pitati za pomoć od čitave porodice, a djeca će je sigurno voljeti, pa čak i ako bude trebalo nekoliko sedmica da se završi.

Proljeće može ubrzo postati omiljena sezona za vašu porodicu ako pokušate neku od ovih aktivnosti. Pa, šta čekate? Uživajte u proljetnom vremenom i zabavite se s porodicom. 

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave