Projekat „Uradi sam“: Životinje za djecu

Projekat „Uradi sam“: Životinje za djecu

Projekat „Uradi sam“: Životinje za djecu

Pravljenje i tutorijali za pravljenje mogu se pratiti korak po korak ili samo biti inspiracija i temelj da započnete kreativno druženje!

Aktivnost pravljenja životinja od raznih materijala uvijek je zabavno i možete napraviti veliku kolekciju različitih ideja za mnoge vrste životinja.

Od najjednostavnijih načina za malu djecu, predškolskih projekata, do aktivnosti u vrtiću i onih za odraslu djecu, sigurno ćete naći pravi projekat.

Zašto da s djecom pravite igračke? Koje su beneficije? Da li je kreativno?

Pravljenje može biti zabavno! Ali možda nije zabavno za svako dijete. Nisu sva djeca zainteresovana za pravljenje i to je sasvim uredu.

Pravljenje i tutorijali za pravljenje mogu se pratiti korak po korak ili samo biti inspiracija i temelj da započnete kreativno druženje! Neka djeca vole pratiti tutorijale i projekte koji liče na original – nakon čijeg su rezultata uvijek ponosni na sebe, dok druga djeca više vole samostalno da naprave nešto sasvim drugačije. Sve je to uredu i treba se podržati. Umjetnost se često smatra „otvorenom“ i „slobodnom“, dok su igračke one koje uvijek imaju isti rezultat kada se prave, a postoji mjesto i za jedno i za drugo. Ono što je najbitnije jeste da uzmete slobodnog vremena da radite nešto zajedno s vašom djecom i stvarate uspomene.

Pravljenje igračaka i slično ima svoju korist. Dobro je za koordinaciju, držanje olovke, učenje boja, koordinacije ruke, jer je većina ovakvih aktivnosti dobra za motoričku koordinaciju. Pravljenje zabavnih stvari i igračaka gradi samouvjerenost, pogotovo kad su u pitanju laganiji zadaci. Po nama najveća korist je u tome što se kroz ovakve aktivnost vežete s vašim djetetom.

Neka djeca naprave svoju malu farmu

Neka naprave životinjsku farmu uz pomoć isprintanih životinja uuz ove koji sami naprave.
Volimo kada se ono što djeca naprave može koristiti kao igračke. Ovaj projekat bit će za vašu djecu mnogo sati igranja i zabavljanja.
Vaše dijete super će se zabavljati dok bude sastavljalo ovu farmu, te se poslije brinulo o životinjama, u toku dana ili noći. Prvo što želite uraditi je probuditi životinje. To ćete uraditi tako što ćete postaviti sunce iznad farme ujutro.