Probiotik za djecu – PROBIVAL CHOCO + C + Zn

U našem organizmu postoje dobre bakterije koje čine zdravu crijevnu floru, i sprječavaju rast i razvoj loših – patogenih bakterija koje narušavaju zdravlje. Kod djece dolazi do narušavanja crijevne flore uslijed djelovanja različitih faktora. Zbog narušene crijevne flore, dolazi do tegoba i bolova u stomaku, koji uključuju i akutnu dijareju.

PROBIOTIK ZA DJECU PROBIVAL CHOCO 

Probiotik za djecu, Probival Choco + C + Zn je jedinstvenog oblika čoko medvedića koji djeca vrlo rado prihvataju i vole! Sadrži dobre mliječno kiselinske bakterije i bifido bakterije – zovemo ih „dječje bakterije“ jer su priorodni stanovnici crijevnog trakta i najbolje ispitane probiotske bakterije. Prebiotik inulin i cink u sastavu doprinose izuzetnoj efikasnosti ovog proizvoda. U skladu sa preporukama SZO i UNICEFA, cink se preporučuje u terapiji akutne dijareje, jer skraćuje vrijeme trajanja i ublažava simptome. Probiotik za djecu Probival Choco + C + Zn, zahvaljujući jedinstvenoj formulaciji, efikasno može pomoći u svim stanjima kada je narušena crijevna flora i dođe do dijareje.

Budite bezbrižni, bez obzira da li putujete, ljetujete ili su stomačne tegobe nastale uslijed neke infekcije. Ojačajte crijevnu floru i obezbjedite Vašoj deci miran stomak i vesele dane!

PROBIOTIK ZA DECU PROBIVAL – JEDINSTVENA FORMULA ZA JAK I MIRAN STOMAČIĆ

PROBIOTIK Lactobacillus acidophilus i Bifidobacterium lactis + PREBIOTIK Inulin + VITAMIN C + CINK

Probiotik za djecu Probival choco + C + Zn je simbiotik – sadrži probiotske i prebiotske kulture. Od probiotskih kultura sadrži visoku koncentraciju probiotskih bakterija Lactobacillus acidophilus i Bifidobacterium lactis, prirodne stanovnike crijevnog trakta, najduže primjenjivane i najviše ispitivane probiotske bakterije.

Prebiotik inulin je biljno vlakno, koji podstiče rast i aktivnost dobrih bakterija, normalni rad crijeva i varenje. Hrani dobre bakterije i svojim udurženim dejstvom sa probiotikom ubrzava zaustavljanje dijareje.

Cink podstiče regeneraciju epitela crijevne sluznice i normalizaciju funkcije crijeva. Smanjuje težinu i vrijeme trajanja dijareje. Pomaže u jačanju imuniteta i povećavanju odbrambene sposobnosti organizma.

Vitamin C je snažan antioksidans, doprinosi jačanju odbrambenih sposobnosti organizma i uspostavljanju normalne funkcije imunog sistema. Zahvaljujući tome što utiče na stvaranje energije na ćelijskom nivou Vitamin C umanjuje iscrpljenost i umor, koji prate dijareju.

LIJEČENJE DIJAREJE – PROBIOTIK PROBIVAL CHOCO + C + ZN UVIJEK UZ VAS

Probival Choco + C + Zn efikasno sprječava nastanak dijareje. Ukoliko do dijareje ipak dođe Probival Choco + C + Zn skraćuje dužinu trajanja i ublažava simptome. Probiotik za djecu Probival Choco + C + Zn istovremeno ima i zaštitnu funkciju. Čini crevnu floru otpornijom i snažnijom, stimuliše imune ćelije u stomaku, i time jača imuni sistem organizma. Probival Choco + C + Zn pospješuje funkciju crijeva i brzo zaustavlja akutnu dijareju.

LEČENJE DIJAREJE

Dijareja može da bude izazvana i primjenom antibiotika, jer antibiotici djeluju kako na štetne tako i na dobre bakterije u crijevima. Uslijed narušene crijevne flore nastaje dijareja. Nakon primjene antibiotika u trajanju od 7 dana potrebno je 2 godine kako bi se obnovila crijevna flora dobrim bakterijama!

Upravo zbog toga savjetuje se primjena probiotika za djecu Probivala Choco uz antibiotik, sve vreme tokom primjene antibiotika! S obzirom na to da su probiotici dobre bakterije, savjetuje se primjena dva sata nakon antibiotika, kako antibiotik ne bi djelovao i na njih!

Uslijed promjene vode, ishrane, klimatskih uslova na putovanjima može doći do stomačnih tegoba i nastanka dijareje. Zbog toga se preporučuje primjena probiotika za djecu, Probivala Choco + C + Zn tri dana pred put, tokom puta i tri dana po povratku. Tako se najbolje otklanja mogućnost nemirnog stomaka i pojava dijareje. Jači i miran stomačić znači sretan put!

Probiotik inulin je biljno vlakno, koji podstiče rast i aktivnost dobrih bakterija, normalni rad crijeva i  varenje. Hrani dobre bakterije i svojim udruženim dejstvom sa probiotikom ubrzava zaustavljanje dijareje.

Cink podstiče regeneraciju epitela crijevne sluznice i normalizaciju funkcije crijeva. Klinički je dokazano da smanjuje težinu i vrijeme trajanja dijareje. Upravo zbog toga Svjetska zdravstvena organizacija i UNICEF preporučuju obaveznu primjenu cinka u terapiji akutne dijareje, uz preparate za rehidrataciju i probiotike. Dodatno, poznatno je njegovo dejstvo u jačanju imuniteta i povećavanju odbrambene sposobnosti organizma.

Vitamin C je snažan antioksidans, doprinosi jačanju odbrambenih sposobnosti organizma i uspostavljanju normalne funkcije imunog sistema. Zahvaljujući tome što utiče na stvaranje energije na ćelijskom nivou Vitamin C umanjuje iscrpljenost i umor, koji prate dijareju.

PREPORUKE ZA PRIMENU PROBIOTIKA ZA DJECU

Djeci do četiri godine starosti preporučuje se jedan čoko medvjedić dnevno. Djeca iznad četiri godine mogu da uzmu i dva medvjedića dnevno. Poželjno je da Probival Choco čuvate u frižideru, kako bi se medvjedići lakše vadili.

Preporučuje se primjena čoko medvjedića dva sata prije obroka. Ukoliko se čoko medvjedići koriste uz antibiotike, preporučuje se primjena dva sata nakon uzimanja antibiotika.

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave