Priprema, pozor, kreni! Najbolji savjeti za roditelje s aktivnom bebom Otkrijte kako pravi potezi mogu pomoći vašem djetetu da se mentalno i fizički razvije

Kako se vaša beba razvija, njihova svakodnevna istraživanja i otkrića postaju sve važnija za njihov napredak. To je zato što bebe i djeca razvijaju svoje kognitivne vještine dok se upoznaju s novim predmetima, uče boje, brojeve, pravila i još mnogo toga – brzo postaju profesionalci kada je riječ o novim otkrićima svaki dan! Što je najbolje od svega, ovo im pomaže da razviju samopoštovanje, samopouzdanje i neovisnost, što dalje stvara temelj za njihov odrasli život.

Ali ova nova faza može doći s nekim izazovima, na primjer tokom promjene pelena. Vaš mališan želi nastaviti istraživati ​​čak i dok se hrvate s pelenom, a to može rezultirati suzama i gnjevom. Pa što možete učiniti da promjenu pelene učinite boljim iskustvom za sebe i svoju bebu?

Evo kako možete pretvoriti promjenu pelene iz migoljenja u hihotanje uz pomoć Pampers Pants pelena, kao i nekoliko korisnih savjeta * kako vi i beba možete učiti i rasti zajedno.

Pampers Pants: Jednostavno, brzo rješenje za aktivne bebe

Pampers razumije izazove s kojima se roditelji suočavaju u toku promjene pelene, dijete koje se migolji, a mi znamo koliko je važno za bebe i malu djecu da mogu slobodno istraživati i učiti. Sa brendom koji dobro poznajete, kojem vjerujete i volite, donosimo vam, Pampers Pants koje sadrže elastične trake oko struka od 360 stepeni i manžete za noge radi boljeg prianjanja i manje curenja, jednako dobro upijaju kao Pampers pelene koje se lijepe, lako se oblače, kao gaćice, a da biste ih skinuli – jednostavno pokidajte bočne stranice, povucite ih i smotajte kako biste ih bacili.

Najbolji savjeti za učenje – dječije igre

 

Bebe 6-12 mjeseci

Uhvati me ako možeš! Puzite zajedno s bebom i igrajte igru ​​u kojoj je pokušavate uhvatiti, a zatim potaknite da puzi i uhvati vas. To vašem mališanu pomaže da fino podesi niz tjelesnih vještina – ravnoteže, koordinacije oko-ruka i percepcije dubine.

 

Gore – dole. Lezite na leđa i držite bebu iznad lica. Pomičite je gore-dole dok joj dopuštate da se vaš glas povisi dok skandirate “gore, gore, gore”, a vaš glas ide niže dok skandirate “dole, dole, dole”. Vaša će beba naučiti koncepte gore-dole kroz ovu multi-senzornu aktivnost.

Mala djeca 12-18 mjeseci

Točkovi u autobusu. Pokažite svom djetetu kako da poput točka pokreće ruke, kreće se naprijed, unatrag, zaustavlja i kreće, baš kao poznata pjesma. Ovakva prelagođena saobraćajna igra pomoći će vašem djetetu da razvije ravnotežu, koordinaciju, smjer i prostornu svijest.

 

Vrckavi crv. Pokažite djetetu kako se pretvarati da je vrckav crv pokretanjem svih dijelova tijela. Pokrećite glavu, jezik, nos, ruke, prste i noge i naučite kako puzati i odmarati. Ova predstava potiče vaše dijete da se usredotoči, sluša, reaguje i ostane mirno, što razvija samokontrolu.

 

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave