Praktični savjeti za roditelje – “spremite” užinu djetetu brzo, lako, ma za čas!

Došlo je vrijeme da ostanete sami sa bebom. Pomoć koju ste imali do juče – bake, deke, tetke trenutno nije dostupna. Pred vama je najljepše vrijeme. Vaše vrijeme sa djetetom. Želite da više vremena provedete sa djetetom, ali to znači manje vremena u kuhinji, a užina mora biti spremljena kada dođe trenutak za nju.

Bez brige, vaše je samo da uživate, a mi imamo neke savjete koji će vam olakšati proces. Za početak, ne morate razmišljati da li ćete znati da skuhate i ispasirate djetetu užinu. Otkrićemo vam tajnu kako da imate gotov obrok za sekundu. Umjesto da se pitate kako se pravi voćni pire, zar nije korisnije da to vrijeme provedete u šetnji, u parkiću sa djetetom?  

Nije da niste željeli da budete praktični u spremanju hranu za vašeg mališana, zar ne? Samo niste znali da je to izvodljivo u danu kada ste vi i beba sami. Naša tajna glasi: ispružite ruku do police i uzmite jedno pakovanje Nutrino voćnog pirea ili voćnog pire miksa i u sekundi ste spremni za izlazak iz kuće. I to je sve.

I budite sigurni da ste napravili odličan izbor jer je riječ o prirodnim i zdravim ukusima od 100% voća, bez dodataka šećera.

Ono što je najbolje sa Nutrino proizvodima, koji se pakuju u mekanu “pauč” ambalažu, jeste to što ne morate da brinete. Ova ambalaža čuva sve nutritivne vrijednosti voća. Također, u šetnji s bebom možete da se posvetite samo uživanju, bez razmišljanja da li će se hrana prosuti. Uživajte u praktičnosti, koju ste toliko priželjkivali: Nutrino voćni pire i voćni pire miksevi su praktični za nošenje i konzumaciju van kuće, u prirodi, u parku, u školi. 

Ovo pakovanje omogućava djeci jednostavnu konzumaciju jer mogu jesti bez pomoći i tako razviti samostalnost. Ukoliko bebica ne može sve da pojede, samo zatvorite ambalažu. Možete da se uzdate u zatvarač, koji je napravljen tako da sprečava curenje.

Osim što ste praktični i što je hrana za vaše dijete bezbjedna, i vi ste napokon sigurni da vaš mališan jede zdravu voćnu užinu, koja dolazi u raznovrsnim voćnim kombinacijama: voće sa žitaricama, voće sa keksom, a tu je i mliječna kombinacija sa sirom ili pavlakom. Široka lepeza voća koja se koristi u Nutrino pireima, nudi vam veliki izbor kako biste djetetu ponudili najbolje, i baš onu kombinaciju voća koje ono voli. Možete da birate između jabuke, kruške, breskve, banane, dinje, manga, papaje, jagode, maline, a možete se odlučiti i za neku od kombinacija. Postoje dve vrste, za bebe u pakovanju od 100g i za stariju djecu i odrasle od 220g.

Nutrino pirei su proizvedeni po najvišim evropskim standardima, bez aditiva i konzervansa.

A kada dijete naviknete da od malih nogu jede zdravo i živi praktično, budite uvjereni da ste im usadili prave navike, koje će im olakšati život. I budite uvjereni da ste – praktični i pouzdani – baš kao Nutrino proizvodi.

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave