Povratak u školske klupe sa jačim imunitetom

Povratak u školske klupe poseban je trenutak, pun očekivanja i radosti, kako za djecu, tako i za učitelje i roditelje. Nakon perioda odmora, djeca su se vratila u školske klupe zajedno sa svojim drugarima.

Bliski kontakti sa školskim drugarima također mogu povećati rizik od širenja virusa i oboljenja. Roditelji mogu najviše učiniti za veći imunitet svoje najmlađe, koristeći prirodne dodatke prehrani bez konzervansa, zaslađivača i drugih dodataka. U ovome im pomažu pčelice sa svojim proizvodima. Djeca ih obožavaju, a roditelji su oduševljeni učinkom. S tim na umu, u Medexu su razvili liniju proizvoda Junior, koja uključuje matični mlijek, sirupe i propolis za djecu. Generacijama pružaju pravu zaštitu imunog sistema i izvor energije za školarce.

Proizvodi iz košnice koji djeluju već milionima godina

Korištenje pčelinjih proizvoda za jačanje imuniteta ili kao način liječenja datira iz antičkih vremena i još dalje u prošlost. “Prednost pčelinjih proizvoda je u tome što ih pčele proizvode već više od 20 miliona godina, a patogene bakterije do danas nisu razvile rezistenciju na antibiotski učinak pčelinjih proizvoda, kao što su to učinile na hemijske antibiotike u samo nekoliko desetljeća”, ističe dr. Rok Kopinč, voditelj istraživanja u Medexu.

Propolis kao proizvod za očuvanje zdrave košnice

Propolis je zaštita u košnici kojom se pažljivo premazuje svaka satna ćelija. To uključuje ćelije u kojima je leglo i ćelije u kojima skladište zimnicu (med). “Do sada je u propolisu otkriveno više od 300 sastojaka. Propolis je tvar koju čovjek ne može kopirati ni po učinku ni po sastavu, a karakteriše je antibakterijsko djelovanje”, rekao je dr. Kopinč. Zbog toga je propolis učinkovita zaštita za grlo i ždrijelo te izvrsna opcija za probleme s aftama, probavnim traktom i infekcijama mokraćnih puteva, kao i za površinske rane, ogrebotine, manje opekline i herpes na usnama. U Medexu je posebno za djecu dostupan u obliku spreja Propolis Oral Junior, koji je bez alkohola, konzervansa, boja, umjetnih aroma i zaslađivača. Proizvod sadrži 10% ekstrakta propolisa na vodenoj bazi, med, niacin koji pridonosi očuvanju zdrave sluznice i vodeni ekstrakt kadulje koji ne peče i ima ugodan okus.

Med kao prirodni zaslađivač i konzervans

Med je ukusnija i zdravija zamjena za šećer. U sirupima pruža odličan okus bez dodanih zaslađivača. Također djeluje kao prirodni konzervans i istovremeno je zbog izvanrednog sastava aktivna komponenta. “Medexovi sirupi sadrže više od 74% meda i posebno su prilagođeni djeci. Tijekom cijele godine odličan je za djecu stariju od 3 godine sirupi Omega-3 Junior za mozak, razvoj vida, srce i imuni sistem te Multivitamin Junior koji sadrži 9 najvažnijih vitamina za zdrav rast i razvoj.

Matična mlječ za energiju i imunitet

U pčelinjoj porodici, matična mlječ je hrana za pčelinje leglo u prva tri dana života, a za kraljicu tijekom cijelog njenog života. Matična mliječ već stoljećima koristi se kao tonik vitalnosti i podrška imunom sistemu, a novija istraživanja otkrivaju sve nove učinke na mnoge aspekte ljudskog zdravlja. S njim podržavamo dijete tokom perioda povećane tjelesne ili mentalne aktivnosti, a posebno je koristan za izbirljivu djecu i one koji često obolijevaju. “Medexovi proizvodi, poput Gelée Royale Junior, prilagođeni su za konzumaciju kod djece prema sadržaju matične mlječi”, objašnjava dr. Rok Kopinč. Djeca će sigurno biti oduševljena ukusom Gelée Royale Junior proizvoda, koji osim matične mlječi sadrži i vitamine C, E i A za izvanrednu prirodnu podršku imunološkom sistemu djece. Baš kako treba, da u nove školske pobjede idemo zdravi i puni energije!

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave