Posjetite virtuelni online sajam za trudnice i dojilje

Posjetite virtuelni online sajam za trudnice i dojilje

Virtuelni online sajam za trudnice i dojilje nudi sve neophodne informacije koje možete posjetiti na stranici www.onlinesajam.roditelj.ba

Izlagači na sajmu su kompanije koji trudnicama i dojiljama nude proizvode vezane za trudnoću, njegu i zdravlje beba, a kojima se možete obratiti direktno i poslati im upit, a oni će vam u najkraćem vremenu odgovoriti.

Također, na platformi sajma možete igrati nagradni kviz i time ostvarujete mogućnost za osvajanje nagrada, a kompanije su osigurale više od 80 nagrada kako bi obradovale trudnice i dojilje. Izlagači i partneri sajma pripremili su posebne sajamske popuste. Platforma sajma ostat će otvorena dok traje nastala situacija u državi, a na ovaj način organizatori žele pružiti maksimalnu podršku svim trudnicama i dojiljama.

Online konferencija koja je sinoć održana, izazvala je veliki interes, te su trudnice i dojilje zaista uživale u predavanjima i prezentacijama doktora i kompanija koji su ih svojim temama željeli pripremiti za porod u stresnim situacijama i olakšati im period trudnoće, te ih educirati i pružiti sve neophodne informacije. Tokom konferencije trudnice su postavljale pitanja doktorima, te se razvila dvosmjerna komunikacija, a organizatorima stizale su poruke zahvale i čestitke. Ova online konferencija organizovana je u saradnji sa ”Poliklinikom Arbor Vitae dr.Sarić”. Organizator događaja je mostarska kompanija Sfera d.o.o.

Govorilo se o zanimljivim i edukativnim temama koje su važne za svaku trudnicu koja se nađe u određenoj stresnoj situaciji.

– ‘Priprema za porod u stresnoj situaciji”- prim.dr.med. Senad Sarić,

– ”Kardiološko-internistički aspekt kod trudnica” dr.med. Grit Kirsten Sarić,

-”Anksioznost, stresni događaji i način nošenja sa njima za trudnice i dodjilje” prim.dr. Lamija Duranović-Vinković, specijalista neuropsihijatar,

– Priprema za roditeljstvo“, Verica Mišanović, kompanija Euromand,

– Bepanthen mast I pelenski osip, Aida Mulić, stručni saradnik kompanije Bayer,

– Weleda u harmoniji sa čovjekom i prirodom, Đurđica Vujmilović.

Nakon konferencije otvorena je online platforma sajma. Cilj događaja jeste pružiti neophodne informacije, te naučiti i pripremiti trudnice i dojilje da se nose sa stresnim periodom.

Ovim putem organizatori pozivaju sve trudnice i dojilje da posjete online sajam i educiraju se o svemu što ih zanima. Naredna konferencija zakazana je za kraj aprila, a radit će se u saradnji sa ”Zavodom za ginekologiju, perinatologiju i neplodnost Mehmedbašić”.