Pomoć u liječenju infekcija urinarnog trakta

Ponavljajuće urinarne infekcije su infekcije koje se javljaju dva ili više puta u 6 mjeseci ili tri i više puta u godinu dana. Urinarne infekcije često pogađaju mlade i zrave žene.

Urinarne infekcije, infekcije mokraćnog sistema ili infekcije urinarnog trakta druge su po učestalosti u ljudskoj populaciji, odmah iza infekcija dišnog sistema. Kao što im ime kaže, radi se o infekciji mokraćnog sustava uzrokovanom jednom od mnogobrojnih bakterija.

Simptomi upale mokraćnih putova mogu varirati od blagih, jedva primjetnih, ponekad i bez simptoma osobito kod starijih žena, do vrlo jakih i neugodnih. Simptomi upale bubrega (pijelonefritis) su povišena temperatura praćena zimicom i tresavicom, bolovi u donjem dijelu trbuha, mukli bolovi u leđima,  mučnina i povraćanje.

Upala mokraćnog mjehura (cistitis) u većini slučajeva praćena je učestalim i bolnim mokrenjem, bolovima u donjem dijelu trbuha i pritiskom u zdjelici. Mokraća obično ima neugodan miris, bjelkasta je ili zamućena, te katkada crvenkasta uslijed primjesa krvi.

Dupla snaga iz prirode kod infekcija mokračnih puteva.

Brusnica Granule UroForte plus breza
• Proantocijanidi (PAC) sadržani u brusnici utiču na svojstvo prijanjanja i zadržavanja bakterija
• Listovi breze utiču na povećano izlučivanje vode i time imaju pozitivan uticaj na liječenje infekcija mokraćnih puteva
• Vitamini C i E dodatno pojačavaju imunološki sistem

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave