PHARMAMED: Mislite da ste do sad čuli sve o probioticima? Saznajte još!

Ljudsko tijelo dom je raznolikoj zajednici mikroorganizama koja uključuje bakterije, viruse, gljivice i druge mikroorganizme. Ljudska mikrobiota nevjerojatno je raznolika, sadrži trilijune mikroorganizama koji su locirani u različitim dijelovima tijela: usna šupljina, dišni put, koža, reproduktivni organi, a najveća populacija obitava u probavnom sustavu. Sastav mikrobiote mijenja se s vremenom i može varirati ovisno o načinu života, a podložan je i utjecaju okoliša, prehrane, genetike, kontakta s drugim ljudima i životinjama i sl. Tako se mikrobiota dojenčadi rođene carskim rezom znatno razlikuje od mikrobiote dojenčadi rođene prirodnim putem: kod vaginalnog poroda dojenče nasljeđuje mikrobiotu vagine, kože i rektuma majke, dok kod carskog reza nasljeđuje mikrobiotu kože i bolničke sredine. 

„Higijenska hipoteza“ – kako moderan način života oblikuje imunološki sustav vaše bebe i zašto je važno razmotriti probiotike u ranom djetinjstvu?

Higijenska hipoteza je teorija koja sugerira da moderan način života (povećan trend carskih rezova, prekomjerna upotreba antibiotika, prekomjerna upotreba dezinficijenasa, antiseptika i sl.), uslijed kojeg su djeca sve manje izložena mikroorganizmima, može dovesti do povećanog rizika od alergija i autoimunih oboljenja jer nedostatak izlaganja različitim bakterijama i virusima u ranom djetinjstvu može poremetiti razvoj imunološkog sustava, čineći ga preosjetljivim na alergene i druge okidače bolesti kasnije u životu. Kako je ova teorija povezana s bebama? Uobičajena praksa čišćenja i dezinfekcije može ograničiti izlaganje beba različitim mikroorganizmima koji su važni za razvoj njihovog imunološkog sustava. To može dovesti do disbalansa u crijevnoj flori beba, što može biti povezano s različitim zdravstvenim problemima kao što su alergije, astma i drugi poremećaji.

Pro-Ven Baby: ključni saveznik u održavanju uravnotežene crijevne flore vaše bebe

Pro-Ven Baby je više od običnog probiotika. Sadrži izvanrednih 10 milijardi kolonija dobrih bakterija:

 • Lactobacillus salivarius (CUL61)
 • Lactobacillus paracasei (CUL08)
 • Bifidobacterium animalis subsp.lactis (CUL34)
 • Bifidobacterium bifidum (CUL20)

Zajedno s frukto- i galaktooligosaharidima pruža sveobuhvatnu podršku za uspostavljanje i prirodan razvoj normalne crijevne mikroflore vaše bebe. Izborom Pro-Ven Baby probiotika, ne samo da podržavate zdravu crijevnu floru vaše bebe već i smanjujete rizik od alergijskih reakcija i kožnih problema. Naime, znanstvena istraživanja su dokazala da Pro-Ven Baby probiotik doprinosi smanjenju alergijske senzibilizacije i učestalosti atopijskog ekcema kod beba. Ono što Pro-Ven Baby izdvaja od ostalih proizvoda na tržištu jeste da, osim što sadrži veliki broj korisnih bakterija, također garantuje taj broj bakterija na samom kraju roka trajanja proizvoda za razliku od drugih probiotika na kojima je deklariran broj dobrih bakterija u trenutku pakovanja/proizvodnje. To znači da možete biti sigurni da pružate najbolje za zdravlje vaše bebe bez obzira na vrijeme upotrebe.

Birajte sigurno, birajte efikasno, birajte Pro-Ven Baby od prvog dana rođenja Vaše bebe!

 • Jasno definiran soj 
 • Mega doza dobrih bakterija
 • Humani sojevi
 • Kombinacija različitih bakterijskih sojeva
 • Vijabilnost i stabilnost do kraja roka trajanja proizvoda
 • Preživljavanje bakterija u uslovima probavnog trakta
 • Dokazana klinička efikasnost
 • Proizvedeni prema GMP standardima
 • Bez umjetnih boja, okusa i konzervanasa

Pro-Ven Baby probiotik potražite u svim bolje opremljenim apotekama.

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave