„Petominutne tajanstvene priče“, dvadesetsedma knjiga kolekcije je na kioscima

Tajanstvenost i tajne zaintrigirat će svakog, a posebno djecu. Disneyjevi junaci povest će ih u pet zanimljivih priča, koje će ih zainteresovati i zabaviti.

Družina iz Radijator Springsa krenula je u trku kroz crnu šumu, koja krije neobične tajne. Da li je u pitanju legenda ili tajanstveno čudovište stvarno postoji, saznat ćete na cilju – na kraju priče! Miki, Mini i njihovi prijatelji našli su se usred priče pod nazivom “Tajna izgubljenog recepta”. Rješavajući sve složeniju misteriju nisu vidjeli rješenje, koje im je sve vrijeme bilo pred očima. Inspirisana bajkom “Princeza i žabac”, dolazi nam priča “Duga noć za Tijanu”. Da ne bismo otkrili previše iz još jedne misteriozne priče, zaključit ćemo da je tajna sreće u ljudima kojima smo okruženi. U Zootropolisu se desio slučaj nestalih slatkiša. Uspješno je riješena misterija organizacijom društveno korisnog rada, u kojem su se svi lijepo naradili ali i zasladili. Odvažna i neustrašiva princeza Arijela je krenula u tamnu noć ka “sablasnim svjetlima”, kako bi ubrala cvijet od koga se pravi djelotvorni sirup protiv kašlja. Sestra joj je bila bolesna i za Arijelu nije bilo dileme. Pored požrtvovanosti, ova tajanstvena priča će nas naučiti da su mnoge misterije, kada ih pogledamo izbliza, nešto sasvim drugo.

Svakog četvrtka na kioscima vas čeka nova knjiga. Dostupno je latinično i ćirilično izdanje kolekcije. Brojeve koje ne uspijete kupiti na kioscima, možete poručiti na www.tropik.ba.

Uživajte u čitanju, razgovorima sa djecom i stvarajte uspomene za cijeli život!

Pravila nagradne igre

Zapratiti stranicu Roditelj na facebooku

Označiti jednu prijateljicu u komentaru na facebooku

Podijeliti post javno na facebooku.

Sretno.

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave