„Petominutne priče za neustrašive“, dvadeseta knjiga kolekcije je na kioscima

Dvadeseta knjiga iz Disneyjeve kolekcije petominutnih priča ima za temu neustrašivost. Hrabrost i neustrašivost kod djece može da se ispoljava na različite načine, kao i strah koji sva djeca u većoj ili manjoj mjeri osjećaju. Priče u ovoj knjizi najviše su u vezi sa prevladavanjem straha ili sagledavanjem situacije iz drugog ugla.

Istražujući temu hrabrosti došli smo do informacija da se hrabra djeca ne boje da istražuju i isprobavaju nove stvari u životu. I ne boje se da pokušavaju nove stvari sve dok ih ne usavrše. Svjesni su se da je svaki neuspjeh popravljiv. Također, hrabru djecu možemo prepoznati po fleksibilnosti. Oni se lako prilagođavaju novonastaloj situaciji i najčešće je doživljavaju kao novu pustolovinu.

U našoj knjizi predstavljamo pet priča u kojoj su glavni junaci djeci već poznati iz popularnih Disneyjevih crtanih filmova. Zlatokosa i njen vjerni prijatelj kameleon Paskal smišljaju vlastiti zastrašujući praznik pod nazivom “Noć mjeseca od marmelade”. Petar Pan i družina smislili su smicalicu za kapetana Kuku inspirirani pričom o Noći vještica, koju im je pričala Vendi. Najstrašniju noć na svijetu imala su i čudovišta Sali i Majk. Imali su ideju da iskoče iz ormara i prepadnu djecu, ali se ispostavilo da su maskirana djeca isprepadala njih. Na kraju su se, na njihovu sreću, bezbijedno vratili kući. Razbijač Ralf i njegova prijateljica Venelopa su jureći duha po igrici u kojoj inače žive organizovali zabavu sa duhom koji je čeznuo za prijateljima i provodom. Bila je to fantastična zabava! Princeza Tijana, iz priče Princeza i žabac, će zajedno sa svojom prijateljicom Šarlotom morati da riješi slučaj slatkog peciva…

Svakog četvrtka na kioscima vas čeka nova knjiga. Dostupno je latinično i ćirilično izdanje kolekcije. Brojeve koje ne uspijete kupiti na kioscima, možete poručiti na www.tropik.ba.

Uživajte u čitanju, razgovorima sa djecom i stvarajte uspomene za cijeli život!

PRAVILA NAGRADNE IGRE

Zaprati stranice Roditelj na facebooku

Označiti jednu prijateljicu u komentaru na facebooku

Podijeliti post javno.

Sretnu dobitnicu izvlačimo 30.06.2021.

Sretno !

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave