„Petominutne priče o odrastanju“, dvadesetšesta knjiga kolekcije je na kioscima

Priče o odrastanju prate svaku osobu, tabaju njen put od najranijih godina i prate ih kroz život. Prepričavaju se kroz smijeh i suze. Dok gradite vaše priče sa djecom tu je i knjiga petominutnih Disneyjevih priča o odrastanju u kojoj vas čeka pet novi divnih priča.

Princezu Trnoružicu u prvoj priči ćemo vidjeti kao djevojčicu koja želi da iskusi nešto drugačiji život od onog na koji je navikla – u šumskoj kolibi. U šumi upoznaje djevojčicu koja je dio putujuće pozorišne trupe. Uz malo nestašluka i mnogo razumijevanja svojih najbližih djevojčice su spoznale kako je živjeti na drugi način. U drugoj priči lavići Simba i Nala su bježeći od kupanja upali u još jednu nevolju koja se na svu sreću sretno završila – ipak nestašluci su sastavni dio odrastanja svakog djeteta! Hrabra Merida je zadirkujući svoju braću izazvala nezgodu koja je mogla da se loše završi. Uz malo čarolije, hrabrosti i zajedničkih aktivnosti nezgoda je izbjegnuta, a Merida i njena braća su naučili važnu lekciju. Dinosaurus Arlo i njegova porodica su likovi sjajnog crtanog filma Dobri dinosaurus. U ovoj knjizi pročitat ćemo o avanturi koja se dogodila baš na Arlov rođendan kada je porodica krenula na izlet. Rođendan je proslavljen, a Arlovi roditelji su sa ponosom mogli da zaključe kako njihov sin odrasta u neustrašivog dinosaurusa. U posljednjoj priči princeza Jasmina otkriva šta to znači biti prava princeza i kako svaka pozicija treba da nosi i određene odgovornosti.

Svakog četvrtka na kioscima vas čeka nova knjiga. Dostupno je latinično i ćirilično izdanje kolekcije. Brojeve koje ne uspijete kupiti na kioscima, možete poručiti na www.tropik.ba.

Uživajte u čitanju, razgovorima sa djecom i stvarajte uspomene za cijeli život!

Pravila nagradne igre

Zapratiti stranicu Roditelj na facebooku

Označiti jednu prijateljicu u komentaru na facebooku

Podijeliti post javno na facebooku.

Sretno.

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave