Pčelinji polen i njegova efikasnost kod plodnosti

Svaki mladi par jedva čeka dan kada će njihova porodica biti bogatija dolaskom bebe.

Ponekad, ipak, zbog nekih problema ne mogu zatrudnjeti. Par se može odlučiti za sigurno, efikasno i prirodno rješenje poboljšanja plodnosti. Jedno takvo prirodno rješenje je pčelinji polen za plodnost.

Šta je pčelinji polen?

Kada pčele radilice napuste pčelinjak, one sakupljaju polen i vraćaju ga nazad u pčelinjak. One granuliraju polen uz pomoć enzima, malo meda i soka. Pčelinji polen je prirodno, visokonutrijentno jelo s raznim zdravstvenim koristima koje poboljšavaju imunitet, kontrolišu težinu tijela i alergije, liječe probleme s prostatom i poboljšavaju plodnost. Pčelinji polen ekstremno je uspješna prirodna terapija za neplodnost i kod muškaraca i kod žena. Međutim, prije korištenja pčelinjeg polena, trebate popričati s doktorom.

Prednosti pčelinjeg polena za plodnost žene

Bogat je nutrijentima

Pčelinji polen sadrži mnoge bitne elemente, oko 96, koji vam trebaju za zdrav život. Polen sadrži 40% proteina koje vaše tijelo može iskoristiti bez da ga mora razlagati. Pčelinji polen također sadrži razne bitne minerale, uključujući kalcij, željezo, bakar, zink, magnezij i kalij, koji dobro utječu na sveukupno zdravlje i plodnost.

Poboljšava nivo estrogena

Estrogen pomaže kod pravilnog otpuštanja jaja u toku ovulacije poboljšavajući aktivnost jajnika. Što je bolji kvalitet jaja, veće su šanse da ćete zatrudniti. Ako želite zatrudniti, pčelinji polen vam može poboljšati nivoe estrogena i izbalansirati hormone koji su vam potrebni da zatrudnite. Polen također poboljšava kapacitet jaja da izdrži i preživi fazu inkubacije.

Poboljšava imunitet i libido

Polen povećava nivoe libida i energije, zbog čega je lakše začeti. Polen također stimulira vaš imuni sistem i štiti vas od raznih oboljenja. Sve bitne masne kiseline, ugljikohidrate, glukoza, antioksidansi, fruktoza, vitamini, enzimi i minerali uključeni u polenu mogu pomoći kod poboljšanja imunološkog sistema.

Kako poboljšati plodnost polenom?

Pratite ove savjete:

  • Samo koristite polen iz organskih izvora koji su dobre kvalitete
  • Jedite zdravu i hranu punu nutrijenata u izbalansiranoj ishrani, te se klonite prerađene hrane s puno toksina i soli
  • Redovno vježbajte, dovoljno se odmarajte i otpuštajte stres
  • Redovno odlazite na pregled da pratite stanje plodnosti vašeg partnera i vas

Ne postoji preporučena doza, možete se posavjetovati s certificiranim stručnjakom za ljekovite biljke. Za sve brige i moguće nuspojave popričajte s doktorom. Ukoliko i nakon redovnih odnosa imate problem sa začećem najbolje se posavjetovati sa stručnjakom za neplodnost.

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave