Pamela Ramljak: Djeci je najvažnije vrijeme i posvećenost

Svaka mama ima svoj način odgoja, niti su sva djeca ista niti mi mame, svi imamo neke naše metode i intuitivne vrijednosti.

Intervju: Pamela Ramljak

Roditeljstvo – prekrasan i izazovan put koji donosi neprocjenjive trenutke radosti, ljubavi i ponosa. Međutim, istovremeno, roditeljstvo je i jedan od najzahtjevnijih i najizazovnijih zadataka s kojima se susrećemo u životu.

Predstavite nam se ukratko.

Pamela Ramljak. Pjevačica,  autor pjesama i tekstopisac, profesor glazbe po struci i majka dvoje djece.

Mama ste dječaka i djevojčice, recite nam koliko je izazovno i koliko radosti donose?

Pa i jedno i drugo. Dosta su različiti,  sin je blažeg temperamenta, a kćer je prilično tvrdoglava kad to poželi,  inače su obadvoje uglavnom dobra djeca, kao i sva, al naravno imaju svoje trenutke , kao i mi odrasli. Ali da je sreća, naravno je, najveća.

Vaš posao zahtijeva mnogo odsustva, kako blansirate karijeru i majčinstvo?

Ma nije istina, samo vikendom,  uglavnom subotom kad oni već spavaju. 70 posto nastupa je u Zagrebu,  jedino kad putujem sam odsutna 24 sata. Svo ostalo vrijeme sam s njima od 0 do 24. Moj muž koji radi običan uredski svakodnevni posao je 80 posto manje vremena s njima od mene. Ja ih vodim na snimanja, emocije,  studio… svugdje. U biti meni bi dobro došlo vrijeme samo za mene.

Roditeljstvo je izazovno samo po sebi, koje su faze Vama bile najizazovnije?

A ne znam, tek imaju 6 i 3. Do sad samo žele moje vrijeme. Mislim da me tek čekaju izazovi u budućnosti.

Kako izgleda jedan Vaš dan, odnosno koje rutine su važne sa djecom?

Buđenje,  doručak, Antuna vozim u vrtić, igranje, ručak doma ili idemo negdje van, restoran pa neka igraona, ako imam neko snimanje idu i oni ili samo kćer ako je sin u vrtiću. Trenutno smo kod mojih roditelja u Hercegovini,  ja vikendom odem u Zagreb na svirke a suprug je u Zagrebu i tek dolazi sljedeći tjedan na godišnji.  Ali ja zbog djece idem stalno kod mojih roditelja. Već su navikli biti u autu po 5 sati.

Šta bi ste željeli da prenesete svojoj djeci kao životne vrijednosti?

Važnost obitelji,  i da njih dvoje imaju sjajan odnos kad odrastu.

Koliko su povezani njih dvoje a koliko su orijetirani na Vas?

Pa trudim se da spoznaju koliko u životu trebaju biti jedno za drugo tu, ali trenutno su najviše orijentirani na mene, pogotovo kćer jer je još mala.

Šta biste proučili majkama?

Svaka mama ima svoj način odgoja, niti su sva djeca ista niti mi mame, svi imamo neke naše metode i intuitivne vrijednosti. Zato mrzim neke smjernice i savjete ikome davati. Djeci je najvažnije vrijeme i posvećenost. 

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave