Osip na koži kod djece često je izvor zabrinutosti roditelja

Osip na koži kod djece često je izvor zabrinutosti roditelja. Zabrinutost i briga mogu biti povezani s nedostatkom ili nedovoljnim znanjem o tipu kožnog osipa, uzrocima i mogućnostima liječenja. Bilo da je u pitanju alergijski osip, atopijski dermatitis, ili osip uzrokovan nekim od zaraznih oboljenja, pravilan tretman i njega kože pomoći će u obnavljanju i regeneraciji bebine kože i nošenju s nelagodom i bolom. Važno je zapamtiti da o svakom zabrinjavajućem simptomu treba razgovarati s ljekarom.

Šta su emolijensi?

 Emolijensi spadaju u dermokozmetiku koja ispoljava lubrikantne (lipide), hidratantne (humektante) i zaštitne efekte. Njihov posebno odabran sastav podržava i ubrzava obnavljanje oštećene epiderme, vraća ispravan pH, inhibira prekomjerni gubitak vode, štiti površinu kože od invazije patogenih organizama (virusa, bakterija, gljivica), alergena ili zagađenja okoliša. Imajte na umu da je upotreba emolijensa preporučljiva tek nakon što bolest prođe i lezije na koži se smire.

ZAPAMTITE! 

Za vrijeme infekcije s djelomičnom zahvaćenosti kože, preporučujemo: Ograničite kupanje Tokom infekcije sa zahvaćenom kožom, dijete ne treba kupati, kako bi se izbjeglo prekomjerno isušivanje kože i pogoršanje stanja. Međutim, dječja koža se treba redovno čistiti kratkim tuširanjem, koristeći vodu i blage baby čistače. Izbjegavajte nanošenje emolijenata na infekcijom zahvaćenu kožu Emolijense ne treba nanositi na kožu tokom akutnog, zaraznog perioda bolesti, jer direktan kontakt s lezijama potiče širenje infekcije. Vlažite kožu nakon infekcije Posebno je važna hidratacija, naročito za suhu i kožu sa atopijskim dermatitisom, a nakon zaraznih bolesti sa lezijama kože. Koža dehidrirana bolešću zahtijeva posebnu njegu za obnavljanje oštećene epidermalne barijere i njene funkcije. Koristite nježne, blage emolijense u tu svrhu. Kada njegujete kožu vašeg mališana, koristite proizvode koji su sigurni i prikladni uzrastu, a ako ste u nedoumici, konsultujte se sa svojim ljekarom ili farmaceutom.

Čisteći gel za tijelo i kosu

95% majki je primjetilo da se hrapavost i crvenilo kože značajno smanjilo 99% majki bi preporučilo ovaj proizvod drugim mamama

Ultra bogati puter

98% majki potvrđuje da puter vidljivo vlaži i zaglađuje dječiju kožu 97% majki priznaje da se hrapavost kože smanjuje i uslovi kože poboljšavaju

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave