Opstipacija u trudnoći

OPSTIPACIJA U TRUDNOĆI – ŠUMEĆE RIJEŠENJE EVA/QU ČEPIĆI

Opstipacija je problem sa kojim se suočava skoro polovina žena tokom trudnoće. Ovu pojavu stručnjaci najčešće objašnjavaju kao posljedicu hormonalnih promjena u prvim mjesecima trudnoće, a kasnije kao rezultat povećanja maternice, koja vrši pritisak na crijeva i otežava njihov rad. Ipak, ne smije se zaboraviti ni faktor ishrane, koji i te kako doprinosi porastu broja trudnica koje imaju ovaj problem.

Zbog nedovoljne informisanosti o pravim uzročnicima opstipacije, ljudi su skloni biranju najjednostavnijih metoda za otklanjanje problema. Kod pojave zatvora, posezanje za laksativima je prvo što nam pada na pamet. Međutim, upotreba laksativa, bilo da su sintetičkog ili prirodnog porijekla (neke ljekovite biljke, kao što je sena) – svakako ne predstavlja pravo, niti dugotrajno rešenje kada je u pitanju opstipacija. Trudnoća je naročito rizično stanje za primjenu ovih sredstava. Ako ste i prije trudnoće patili od zatvora, tvrdih i neredovitih stolica, stanje bi se u trudnoći moglo još i pogoršati. Zašto? Zbog hormona, naravno. Progesteron je krivac za vaše probleme s probavom. U povišenim razinama on utiče na omekšavanje i opuštanje tkiva što je dobro prilikom poroda.Ali istovremeno on omekšava stijenke crijeva, pa su peristaltički pokreti prelagani i prespori te hrana kroz probavni trakt prolazi polako i tromo. Sve trudničke tegobe najbolje je rješavati prirodnim putem (ako je to moguće). I za zatvor ili opstipaciju, kako se to stručno kaže, postoji nekoliko prirodnih lijekova koji bi trebali “pokrenuti stvari”.

Postoji prirodno rješenje za opstipaciju tokom trudnoće, čepići Eva/qu koji potiču pražnjenje crijeva metodom bubrenja. Primjena Eva/qu čepića uvijek je dobro indicirana za sve oblike učestalog zatvora stolice, uobičajenog i honičnog. 
Zbog svoje djelotvornosti i nježnog, lokalnog, fiziološkog djelovanja te sastojaka koji ne iritiraju i koje organizam ne apsorbira, čepić se posebno preporučuje za primjenu tokom trudnoće i dojenja, bolesnicima koji moraju mirovati i hendikipiranim osobama, starijim osobama i bolesnicima s neurološkim bolestima. Eva/qu čepić koristi se za pražnjenje crijeva prije operacije ili dijagnostičkih pretraga (npr.: hirurški, gastroenterološki i urološki pregledi, ehografija prostate i rektoskopija). Neophodni su tokom putovanja, kad može doći do neočekivanog zatvora te je potrebno brzo i učinkovito pražnjenje.

Potražite Eva/qu čepiće u svojim apotekama i riješite se problema zatvora u samo 15 minuta.

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave