Online edukacija dječji mozak objašnjen roditeljima + istoimena knjiga + dječja ulaznica za park znanosti

Online edukacija dječji mozak objašnjen roditeljima + istoimena knjiga + dječja ulaznica za park znanosti

  • Post Author:
  • Post Category:Novosti

Važnost ranog razvoja više nije velika novost, značaj prvih godina za cjelokupni razvoj česta je tema tekstova, kampanja i razgovora stručnjaka. No, zašto je zapravo to razdoblje polaganja temelja toliko bitno i kako da roditelji i druge osobe uključene u odgoj djeteta, kreiraju okolinu koja motivira, potiče, suportira i usmjerava intelektualni i emocionalni razvoj?

U prvim je godinama djetetovog života mozak najplastičniji i to je razdoblje kada se kroz toplu i sigurnu socioemocionalnu atmosferu te raznoliku i stimulativnu okolinu, može utjecati na formiranje fundamenta stabilne ličnosti i stimulirati razvoj inteligencije. Znači li to da se roditelji djetetovom razvoju trebaju posvetiti kao projektu koji zahtjeva vrijeme, mjesto i energiju? Ne. Nije potrebno puno, no važno je znati kako. Roditelji kroz ovu edukaciju stječu razumijevanje dječjeg mozga i načina poticanja njegova razvoja što im omogućuje da unutar svakodnevnih obiteljskih situacija prepoznaju situacije s razvojnim potencijalima te njima upravljaju s ciljem stimuliranja dječjeg kognitivnog i emocionalnog razvoja.

Učenje i razvoj su prirodni procesi kojima je potrebno samo malo ”vrtlarenja” – osmišljavanja i brige oko okruženja unutar kojeg dijete samostalno i kompetentno raste.

Partneri projekta su Egmont Hrvatska i Park znanosti.

KADA? – 12.11. u 18 h

TKO? – roditelji djece do 7 godina, roditelji koji očekuju dijete, stručnjaci u ranome odgoju.

PRIJAVE – https://www.kohopedagogija.com/book-o-spectiva/djecji-mozak-objasnjen-roditeljima

CIJENA PAKETA: 140 kn + troškovi dostave knjige izvan RH