Održana konferencija za trudnice Naše putovanje počinje u Zenici

U četvrtak 25.04.2024. održana je besplatna konferencija za trudnice Naše putovanje počinje u Hotelu Zenica u Zenici. Organizator konferencije je kompanija Sfera d.o.o Mostar i časopis Roditelj. Partner u organizaciji konferencije je Poliklinika Epion iz Zenice. Edukacija za trudnice je od izuzetne važnosti jer pruža informacije o tome kako se pravilno brinuti za sebe i svoje dijete tokom trudnoće.

Konferenciju je otvorio dr. Izet Hočko, specijalista pedijatrije ispred Poliklinike Epion iz Zenice.

U nastavku edukacije, trudnice su imale priliku slušati predavanje babice Zerke Omeragić koja je govorila o temi pripreme za porod.

Dalje su trudnice uživale u predavanju patronažne sestre Indire Halilović Čančar koja je govorila o temi preventivne mjere iz porodilišta.

Nakon  prvog dijela predavanja uslijedila je pauze u kojoj su trudnice posjetile štandove sponzora i partnera. U drugom dijelu trudnice su slušale predavanje magistra farmacije Amela Patković koja je govorila o važnosti omega 3 u trudnoći.

Konferencija je završena predavanjem Dijane Maslić koja je trudnicama ponudila mnogo savjeta iz oblasti zaštite dječje kože kao i njege kože tokom trudnoće.

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave