Održana konferencija za trudnice Naše putovanje počinje u Mostaru

Sinoć je održana još jedna besplatna edukativna konferencija za trudnice u Mostaru.  Cilj ove konferencije bio je pružiti relevantne informacije i dati podršku trudnicama kako bismo im omogućili siguran i informisan prolazak kroz trudnoću i porođaj.

Organizator konferencije je kompanija Sfera d.o.o. Mostar, a domaćin konferencije bila je Poliklinika Vitalis iz Mostara. Konferenciju je otvorila dr. med. Ana Damjanović, specijalistica ginekologije i opstetricije koja je  govorila o temi “Priprema za porod: carski rez ili porod prirodnim putem”.

Dalje su prisutne učesnice konferencije slušale predavanje dr. Elvisa Hadžić, specijalista pedijatrije koja je govorila o temi: “Prevencija i ublažavanje infantilnih kolika”.

Genetičarka Sanja Manjušak govorila je na konferenciji o  temi: “Matične ćelije – korak ka bezbrižnijem djetinjstvu”.

 

Dalje su trudnice imale priliku slušati predavanja  mr.ph. Bernardina Jukić koja je govorila o  temi:  „Predstavljanje MAM proizvoda“.

Dijana Maslić ispred kompanija IntusPharm d.o.o. koja je govorila  o temi: “Dermedic baby – djeca i novorođenčad”.

Koordinator portala i časopis Roditelj i edukacija za trudnice Alma Pelo Zagorčić navela je da kao organizatori edukacija o trudnoći, vjeruju da je obrazovanje budućih majki ključno za njihovo zdravlje, dobrobit njihovih beba i uspješno iskustvo trudnoće i porođaja. Naša misija je osigurati da trudnice i njihovi partneri budu dobro informisani i pripremljeni za sve izazove i radosti koje trudnoća donosi.

U pauzi između predavanja trudnice su mogle da obiđu promotivne pultove kompanija koje su podržale održavanje konferencije.

 

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave