Održana još jedna besplatna edukacija za trudnice u Zenici

Sinoć je održano  edukativno predavanje ”Naše putovanje počinje” za trudnice iz Zenice.

Druženje se inače u proteklim mjesecima održavalo online i na taj način su se trudnice educirale i informisale o svim korisnim stvarima koje su im potrebne za period u kojem se nalaze, ali i za onaj koji je ispred njih.

Trudnice koje su prisustvovale edukaciji mogle su uživati u predavanjima stručnjaka. Edukaciju je otvorila dr. Hana Štimjanin specijalistom ginekologije i akušerstva iz Kantonelne bolnice Znica koja je govorila o temi: „Kako se pripremiti za porod?“  Mr. sci. med. dr. Orhana Grahić, pedijatar KB Zenica je govrila o temi: Feral – optimalna suplementacija željezom za buduće majke i njihove potomke“.  Predavanje  „Matične ćelije pupčanika za zdraviju budućnost“ za trudnice je pripremila Lejla Mujanović,genetičar Country Manager za Future Health Biobank u BiH. Njega bebine kože je vrlo važna te tim povodom  Mr.ph. Dejana Plakalović upoznala je trudnice sa pelenskim osipom. Tema o kojoj je govorila je „Bepanthen Baby mast i pelenski osip”. Indira Halilović Čančar, patronažna sestra Dom zdravlja Zenica upoznala je trudnica sa značajem prve posjete patronažne sestre. Mirna Perendija-Kučević, Savjetnica za nošenje beba upoznala je buduće mame sa Osnovnim informacijama o nošenju djece, kada i kako početi.

Nakon predavanja stručnjaka i kompanija koje su sponzori i partneri, a koje su prezentovale benefite svojih proizvoda, održana je nagradna igra u sklopu koje su nagrađene sretne dobitnice sa vrijednim poklonima. Nagrade za najsretnije trudnice osigurali su: Alma Ras, Leptirko designe, Zlatarnica AS Begagić iz Zenice, Nakit Aja iz Zenice, Tropik, Dekor shop Zenica, Kompanija Euromand, Kompanija Loreal, DracoMom nosiljke, Bubamara platnena majstorica.

Naredno druženje je zakazano u Tuzli,  a domaćin projekta IVF Centar Dr. Balić. Prijaviti se možete putem facebook stranice Roditelj (https://www.facebook.com/www.roditelj.ba) a sve učesnice učekuju vrijedne nagrade i pokloni.

Pogledajte dio atmosfere sa edukacije.

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave