Održana 13 besplatna online konferencija za trudnice i dojilje

Trinaesta besplatna online konferencija za trudnice i dojilje održana je 11.02.2021. godine u 17 sati. Partner projekta bila je ZU Specijalistički centar „Kuća Zdravlja“ iz Bijeljine.

Predavač na konferenciji bio je Dr. Darko Marković, specijalista ginekologije i akušerstva zaposlen u  zdravstvenoj ustanovi Kuća Zdravlja u Bijeljini koji je govorio na temu „Psihofizička priprema za porod. Doktor je u svom predavanju detaljno upoznao trudnice o tome kako da se pripreme za porod, koje su to fizičke, a koje psihičke pripreme koje im olakšavaju porođaj?

Dr. Darko Marković

Pandemija koronavirusa uvjetovala je brojne promjene u našim životima, pojavili su se brojni izazovi na koje treba odgovoriti, kako u profesionalnom tako i u privatnom životu. O temi „Mentalno zdravlje trudnica i porodilja i utjecaj covid-a“, govorila je Senka Čimpo dipl. psihologinja i psihoterapeutkinja. Senka Čimpo je psihologinja i psihoterapeutkinja članica je  Evropska asocijacija za psihoterapiju i Evropske ascoijacije za geštalt terapiju.

Senka Čimpo dipl. psihologinja i psihoterapeutkinja.

Bebina koža je, kao što svi znamo, iznimno osjetljiva. Ona je tanja, elastičnija, glađa, mekša te puno nježnija i sklonija iritacijama, pa je iz tog razloga pravilna njega bebine kože od velike važnosti. Njegu ne smijete zanemariti, a ne smijete ni pretjerati s njom. Dr. Dijana Ivanić-Dugonjić, pedijatar Dom Zdravlja Tuzla ispred Kompanija Amicu Pharma govorila je na temu “Njega bebine kože“.

Detaljnije o temi: Njega novorođenčeta

Trudnice i mame su dalje mogle da slušaju predavanje o dojenju. Dojenje nije samo hranjenje već i kontakt majke i djeteta koji pozitivno djeluje na djetetov psihomotorni razvoj. Majčino je mlijeko najbolja i najzdravija hrana za dojenče. O ovoj temi je govorila dr Milijana Kuzmić, pedijatar ispred kompanija Euromand.

Prva stvar koju morate uzeti u obzir prilikom odabira pelena za vašu bebu jest kako će joj pristajati. S obzirom na to da bebe brzo rastu važno je da im odgovaraju! Kompanija Orbico je prirpemila predavanje na ovu temu. Edin Bahto ispred kompanije Orbico govorio je na temu Pampers proizvodi prate razvoj i potrebe Vašeg djeteta

Na kraju konferencije najsretnije dobitnice dobile su nagrade sponzora i partnera i to:

1x ruksak Kikka Boo model Ivy – Dječiji Butik – Baby oprema ”Mali Princ”

1x paketić za novorođenče -Dječiji Butik – Baby oprema ”Mali Princ”

1x poklon bon 50 KM  – Koton Bijeljina

1x poklon – Ewopharma

1x poklona – Amicus Pharma

 

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave