Odijevanje djece vrtićkog uzrasta

Stil i odjeća koju nosimo važan su dio našeg svakodnevnog života i način su da mnogi ljudi izraze svoju kulturu, osobnost i individualnost. Dječija odjeća je posebno bitna u vrtićkom uzrastu, jer ona može utjecati na zdravlje, sigurnost i komfor djeteta. Uz naše smjernice za odgovarajuću odjeću za vrtiće, vašem će djetetu biti ugodno, te će ono biti pripremljeno za uspješan dan uz igru i učenje.

  • Odjeća treba biti praktična i udobna – Udobna odjeća osigurat će da vaše dijete ne bude ometeno onim što nosi i da se može usredotočiti na igru ​​i učenje. Odjeća bi također trebala biti laka za čišćenje i bez detalja kao što su mašne i perle.
  • Cipele trebaju biti sigurne – Obuća poput japanki ili sandala uglavnom nije prikladna za vrtiće, jer tokom trčanja i igranja ove cipele mogu povećati rizik od ozljeda.
  • Odjeća treba biti usklađena sa vremenskim prilikama – Većina vrtića ima igralište na otvorenom koje se redovno koristi, stoga osigurajte da vaše dijete ide u vrtić u odgovarajućoj odjeći. Ne zaboravite spakovati i dodatke poput kreme za sunčanje i sredstva protiv komaraca.
  • Označite odjeću svog djeteta –  Vrtić je prometno mjesto, a odjevni predmeti često se izgube, zaborave ili zamijene sa tuđim. Označite odjeću djeteta njihovim imenom, posebno predmete koje neće nositi cijeli dan, poput šala i rukavica.
  • Spakujte dodatni komplet odjeće – Aktivnosti na otvorenom, likovne aktivnosti i dnevni obroci mogu uzrokovati prljanje odjeće tokom dana. Obavezno spakujte dodatni komplet odjeće – uključujući čarape i donji veš, kako bi vaše dijete dan provelo čisto i spokojno.
Prethodni članak
Naredni članak

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave