Nova knjiga iz kolekcije Disney Petominutnih priča je na kioscima!

U četvrtak 25.3. izlazi sedma knjiga „Petominutne šašave priče“

Stiže nam nova knjiga iz Disneyjeve kolekcije petominutnih priča, koja nosi naziv Petominutne šašave priče! Ideja nam je bila da kroz pet neobičnih, pomalo smiješnih i neočekivanih priča podstaknemo dječju maštu da na različite načine sagledavaju svijet koji ih okružuje razvijajući im tako imaginaciju, rječnik, percepciju i potičući ih da razmišljaju i razgovaraju o raznim temama. Važno je da razumijemo i shvatimo ljepotu različitosti u svijetu koji nas okružuje. Naše priče mogu biti divno polazište za brojne zanimljive razgovore sa najmlađima…

Ova knjiga donosi novih pet priča. U Zemlji čudesa ništa nije onako kako bi trebalo biti. Snjeguljici će se sve izokrenuti kada umjesto sedam patuljaka upozna tri diva. Za medvjedića Pooha svaki dan je neobičan.

Čitati djeci je zabavno, povezujuće, poticajno kako za djecu tako i za one koje im čitaju.  Stvarate male čitače otkrivajući im novi svijet mašte, likova, specifičnog rječnika. Razvijate njihov govor, mogućnost sagledavanja i prepričavanja različitih situacija i događaja, pomažete im da kroz priče njima poznatih junaka dotaknu teme koje ih okupiraju, zabavljaju, koje su im možda nejasne, zbunjujuće ili smiješne.

 Svakog četvrtka na kioscima vas čeka nova knjiga. Dostupno je latinično i ćirilično izdanje kolekcije. Brojeve koje ne uspijete kupiti na kioscima, možete poručiti na www.tropik.ba.

Uživajte u čitanju i našim pričama sa vašom djecom!

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave