Njega koju zaslužujete

Upoznajte proizvode koji su prijatelj vašeg tijela

 

Brend Afrodita+ nastao je na temeljima preko 20 godina građene tradicije porodičnog biznisa Afrodita kojeg volite od 1997. godine. Nova generacija sada nastavlja tradiciju, u novom pravcu prilagođenom modernom dobu. Idemo u novom smjeru, uz zadržane osnovne vrijednosti našeg brenda, a to su kvalitetni materijali, prirodni proizvodi i zdravlje kupaca na prvom mjestu.

 

AFRODITA+ je firma koja kao rezultat ženskog poduzetništva dvije sestre postoji od 2019. godine. Porodična je firma, a tu porodicu, osim sestara vlasnica, čine i svi njeni radnici, kupci i potrošači. Bavimo se proizvodnjom higijenskih i kozmetičkih proizvoda za žene. Za sada su to higijenski ulošci, pamučne blaznice, pamučne vate i ulošci u mrežici, a svi naši proizvodi kreirani su od prirodnih i organskih materijala. Dostupni su na skoro svakoj polici trgovačkih centara u BiH.

 

Afrodita+ nosi ovaj plus sa razlogom. Naša misija je svojim proizvodima, aktivnostima i drugim doprinosima učiniti živote naših žena lakšim, bezbrižnijim i zdravijim, povećati svijest žena o intimnom zdravlju, opasnostima pred kojim se ono nalazi i potaći na pozitivnu promjenu u njihovim životima. Stoga +. Plus za zdravlje. Plus za ljepši život. Plus za pozitivne promjene. Afrodita +.

Kako to činimo?

  • Koristimo prirodne materijale

Afrodita+ proizvodi napravljeni su od malog broja jednostavnih, prirodnih i zdravih materijala.

  • Organski pamuk

Svi naši pamučni proizvodi napravljeni su od 100% organskog pamuka. On je nježan za kožu, mekan i pruža veliku moć upijanja.

  • Održiva celulozna pulpa

Naši higijenski ulošci napravljeni su od potpuno prirodne celulozne pulpe proizvedene u Švedskoj, ekološki održivim sistemima. Ovaj materijal dolazi iz održivih šuma nordijske smreke i bora, a proizveden je bez korištenja štetnog hlora u procesu izbjeljivanja. Proizvodi ga evropski najveći proizvođač, koji je najveći privatni vlasnik šuma na svijetu, a za svako sasječeno drvo on posadi novo. Ova činjenica, ali i posjedovanje FSC i PEFC certifikata, potvrda je o održivom procesu upravljanja šumama od ekološke, socijalne i ekonomske koristi. Ova pulpa služi kao prirodni sloj za upijanje tečnosti, koji ne isušuje kožu i ne šteti intimnom zdravlju, za razliku od plastičnih polimera naftnog porijekla koji vrše ovu funkciju kod savremenih uložaka.

  • Bez parfema, boja i drugih hemikalija

Svi naši proizvodi napravljeni su bez prisustva umjetnih parfema, boja, hlora i bilo kojih drugih hemikalija koje mogu biti štetne za kožu ili intimno zdravlje.

  • Štitimo intimno zdravlje

Neprirodni savremeni higijenski ulošci sadrže razne toksične materijale poput dioksina iz izbjeljivača, umjetnih boja, parfema, te najštetnije, industrijskih hemikalija naftnog porijekla koje se koriste u proizvodnji sintetičke plastike („polimera“), koje povećavaju moć upijanja ovih uložaka na jako neprirodan i štetan način, dehidriranjem. Sve ove hemikalije cijelog života, kroz jako propusnu kožu vaginalnog područja, ulaze u organizam žena i uzrokuju mnoge poremećaje i bolesti kao što su alergijski osipi, hormonski poremećaji, neregularne menstruacije, neplodnost, vanmaterične trudnoće, rak grlića maternice itd.

Nasuprot ovome, Afrodita+ ulošci napravljeni su od posebno izabranih prirodnih materijala i svoju funkciju obavljaju prirodnim procesom upijanja, bez dehidriranja kože, a zbog toga što ne sadrže toksične hemikalije, nisu štetni za intimno zdravlje.

  • Preporučeno od strane doktora

Kao potvrda za navedeno nepostojanje štetnog efekta za žensko zdravlje i važnost prirodnih materijala, svjedoče i preporuke od strane doktora. Mnogi ginekolozi svojim pacijentima savjetuju prirodne proizvode, a posebno pamučne uloške u mrežici svim porodiljama, trudnicama i ženama osjetljive kože ili ženama koje imaju problema sa intimnim zdravljem. Evo i šta o našim proizvodima kaže jedna od najboljih doktorica ginekologije, prof. dr sci. med Elmira Hajder:

„…Kao doktor mogu reći, da je danas većina upotrebnih stvari, poput kozmetike i šampona, izrađena od rafinirane nafte. To može dovesti do hormonalne neuravnotežnosti. Žene koje pate od jakih menstrualnih bolova, mogu očekivati poboljšanje ako počnu koristiti pamučne uloške. Za Vaše zdravlje nije potrebna velika količina novca. Dovoljno je izabrati malo kvalitetniji, makar i malo skuplji, prirodni pamučni uložak za najosjetljiviji dio Vašeg tijela. Moja preporuka su ulošci Lana.“

  • Ekološki smo odgovorni

Kao društveno odgovorna kompanija, Afrodita+ i sama učestvuje u upravljanju ambalažnim otpadom kako bi se smanjilo zagađenje planete i postigli ciljevi održivog razvoja UN-a.

Također, da bi neki proizvođač bio u našem lancu nabave, i on sam mora biti ekološki održiva kompanija, pa su prema tome svi materijali koje koristimo održivi materijali certificirani svim ekološkim certifikatima poput FSC, PEFC, OEKO-TEX i dr.

Čuvajmo svoju planetu jer ne postoji PLANeta B.

  • Čuvamo ravnopravnost žena

Sve što Afrodita+ radi, radi imajući jedno na umu: ženu.

Naši kupci su žene i svojim proizvodima mi brinemo o njihovim potrebama, njegi, ljepoti, zdravlju i životu. O tome mislimo dok proizvodimo trenutne proizvode, ali i dok smišljamo nove.

Osim što su žene naši kupci, one su i naši vlasnici, direktori, ali i većina zaposlenih. Stoga je naša vodilja „od žena ženama“, a naš cilj pomoći ženama da kroz svoj brzi savremeni život idu bezbrižnije, sretnije, zdravije i ravnopravnije.

NAŠI PROIZVODI

 

Higijenski ulošci Lana napravljeni su od potpuno prirodnih, certificiranih održivih materijala, koji ne isušuju i ne iritiraju kožu, te nemaju štetan efekat na intimno zdravlje. Pogodni su za sve dane menstrualnog ciklusa. Bez parfema, boja, hlora, plastičnih polimera naftnog porijekla i bilo kojih drugih štetnih sastojaka. Imaju visoku moć upijanja koju pružaju na nježan i prirodan način, bez dehidriranja kože.

 

Lana Specijal su naši ulošci za porodilje. Najnježnija i najprirodnija zaštita. Napravljeni su od 100% organskog pamuka u pamučnoj mrežici. Preporučeno od strane doktora za porodilje, trudnice, žene sa osjetljivom kožom, ranama, ginekološkim problemima i ženama koje su operisane ili su ranije imale problema sa intimnim zdravljem.

 

Ako se pripremate uskoro postati majka, zasigurno ste već pripremile sve ono što će vam biti potrebno kada dođe taj dan. Između ostalog, tu se moraju naći i Lana Specijal ulošci u mrežici za porodilje. Savršeni su za upotrebu u prvim danima nakon poroda jer su napravljeni od organskog pamuka koji je pogodan za osjetljivu kožu, pa čak i za rane, može podnijeti velike temperature u procesu sterilizacije, te su jako udobni, mekani i imaju veliku moć upijanja koja pruža zaštitu tokom cijele noći.

 

 

Naše blaznice Afrodita čini samo 100% organski pamuk i ništa drugo. Napravljene su od posebne najkvalitetnije vrste pamuka, visoke kompaktnosti koja ne pušta vlakna prilikom upotrebe – ne ostavlja tragove pamučnih vlakana na koži i noktima. Odlikuje ih izuzetna nježnost, mekoća i visoka moć upijanja. Idealno za skidanje šminke, laka za nokte, upotrebu sa micelarnom vodom i brojne druge kozmetičke i medicinske tretmane.

 

Poput blaznica, tu su i naše cik-cak vate, u pakovanjima od 50 i 100 grama. Napravljene od 100% pamuka.

 

 

REBRANDING

Prvi korak u novom smjeru našeg kretanja podrazumijevao je proces rebrandinga. Započeli smo sa uvođenjem nove, mnoge ljepše i savremenije ambalaže naših proizvoda. Kao što i naši proizvodi dolaze iz prirode, tako i naša redizajnirana ambalaža na sebi nosi elemente prirode – cvijeće. Ovo gusto, zrelo i sočno cvijeće asocijacija je na mladu ženu u cvijetu mladosti, veselje, zdravlje, plodnost. Upravo to, opis je naših potrošača. Stoga, ovaj dizajn posvećujemo njima. Ponosni smo što smo u ovom procesu imali pomoć i podršku tima Fondacije 787 i ostvarili saradnju sa vrhunskim bh. stručnjacima i dizajnerima, koji su prepoznali kvalitet naših proizvoda i pomogli nam u ostvarenju naše vizije.

 

Staro pakovanje ostavljamo u prošlosti, ali vrhunski kvalitet proizvoda nosimo sa sobom.

 

 

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave