Nestlé traži Zdravo! Baku koja je uspjela nagovoriti unuke da jedu zdravo!

Niko ne kuha kao moja baka“ je dobro poznata rečenica u BiH. Činjenica je da bake svoju ljubav iskazuju kroz pripremanje ukusnih jela. Čak i neki ozbiljni masterchefovi kažu kako se ne bi usudili takmičiti sa bakama, pošto osim višegodišnjeg iskustva, one imaju i mnogo znanja. Ali ono što je najvažnije, bake znaju kako da skuhaju tradicionalnu hranu bogatu nutrijentima koju će njihovi unuci voljeti. Pitate se u čemu je njihova tajna? Odgovor je jednostavan – bake znaju da su tradicionalna domaća jela zdrava i dobra za djecu ukoliko se skuhaju i prezentiraju na pravi način.

Zato je Nestlé odlučio obogatiti svoju Zdravo! Kuharicu sa korisnim savjetima koje samo bake znaju, a s ciljem da njihovi unuci i porodice steknu zdrave navike kako bi pripremili dobro izbalansirani obrok u skladu sa pravilima Nestlé Nutriporcije – Tanjira zdrave hrane kojeg su osmislili nutricionisti s ciljem da se edukuju roditelji i djeca o izbalansiranoj i pravilnoj ishrani, koju već odavno znaju sve bake, a koji sadrži proteine, žitarice, i neizostavno voće i povrće.

Svjesni smo činjenice da su bake naši apsolutni uzori kad je kvalitetna prehrana u pitanju. Oni su tako reći influenseri svojoj djeci, unucima, ali i drugima koji žele naučiti neke male tajne pravilne prehrane. Nestlé je u potrazi za ‘specijalnom bakom’ koja kuha kvalitetna tradicionalna domaća jela koja vole njeni unuci, ali i koja želi podijeliti one male tajne kuhanja sa širom publikom, jer je ona ta koja poznaje pravila balansirane ishrane, instinktivno slijedi našu Nutriporciju, a pri tome s lakoćom svoje unuke uči kuhati. Kroz naš projekat Zdravo! akumulirali smo opsežno znanje o tome na koji način educirati djecu da usvajaju zdrave životne navike, od prehrane, do fizičke aktivnosti. Radujemo se novim saznanjima o balansiranim i kvalitetnim obrocima iz bakine kuhinje koje će naše Zdravo! Bake donijeti“, ističe Ivana Jeleč, menadžerica korporativnih poslova kompanije Nestlé za Hrvatsku, Sloveniju i BiH.

S obzirom da se zdrave životne navike stiču od djetinjstva, a djeca uče od odraslih, Zdravo! Bake je prilika da upoznamo super bake koje će još jednom potvrditi činjenicu da iskustvo, volja i ljubav uz pažljivo birane namirnice stvaraju ukus i miris koji se ne zaboravljaju i uvijek nas podsjećaju na bezbrižne dane djetinjstva. Baka koja podijeli svoj recept i ispriča priču kako je uspjela nagovoriti svoje unuke da se zdravo hrane ima šansu da postane Nestlé Zdravo! Baka ambasadorica, koju će odabrati Nestlé nutricionisti. Baka ambasadorica će potom svoje tajne kuhanja podijelit sa roditeljima i nastavnicima u nekoliko osnovnih škola u Bosni i Hercegovini.

Svoju “specijalnu” baku možete prijaviti i vi, ali i baka se može sama prijaviti jednostavnim popunjavanjem formulara koji se nalazi na oficijelnoj stranici kompanije Nestlé www.nestle.ba.

Projekat Zdravo! dio je globalne inicijative kompanije Nestlé, u okviru koje se kompanija obavezala da će do 2030. godine pomoći da 50 miliona djece vodi zdraviji život. Zdravo! Akademija stalni je savjetnik za stvaranje zdravijih životnih navika, koji nudi provjerene informacije o prehrani i nutricionizmu, kao i alate koji olakšavaju njihovu primjenu. Neki od njih su Zdravo! lista namirnica – vodič za kupovinu namirnica, Nutriporcija – planer jelovnika koji pomaže pri sastavljanje balansiranog obroka i kuharica Zdravo! Kuhaj sa mnoštvom ideja za zabavna i zdrava jela bogata svim potrebnim nutrijentima. Istovremeno, platforma nudi i jednostavne savjete za uravnotežen razvoj djece, te ideje za stimulisanje djece na fizičku aktivnost.

 

 

 

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave