Neira Kurtović, voditeljica za prodaju prirodne kozmetike Gloria otkriva kako se snašla u ulozi majke i s kojim izazovima se susrela u prvoj godini života kćeri Laile

Kako je protekla prva godina života princeze Laile?

Prva godina je iza nas i mogu reći da je istovremeno bila emotivna i predivna, ali i zastrašujuća. Svi ti mali trenutci odrastanja, prvi osmijesi, pokreti i glasovi, a s druge strane tu je i prva temperaturica, crvenilo i pojava tvrdokorne tjemenice.

Koji su bili najveći izazovi te prva iskustva  majčinstva?

Definitivno je jedan od najvećih izazova bio uspostaviti ravnotežu između majčinstva i karijere. Radila sam od kuće, što je divno jer mi omogućava da budem blizu svoje kćerke, ali također znači da moram biti organizirana i disciplinirana kako bih obavljala svoj posao. Također, bilo je izazovno prilagoditi se manjku sna i nedostatku slobodnog vremena, ali uz podršku obitelji, prijatelja i kompletnog Gloria tima uspjeli smo se nositi s tim. Ne kažu bez razloga stari mudraci da je potrebno cijelo selo da odgoji jedno dijete. 

Zašto mame preskaču temu prvih poteškoća i teških razdoblja s bebom?

Iskreno, pitanje koje i mene zanima jer bi voljela da sam znala više o nekim poteškoćama, prije nego su me zadesile. Tjemenice i pelenski osip su bili izazovi s kojima smo se suočili, kao i mnogi drugi roditelji.

Tjemenice su se pojavile nekoliko tjedana nakon rođenja i bila su prilično uporne. Koristili smo nježno Gloria ulja protiv tjemenice i češljali kosicu mekom četkom kako bismo ih uklonili. Za pelenski osip, koristili smo 2u1 kremu za bebe za lice i tijelo iz Gloria asortimana i trudili se da što češće mijenjamo pelene kako bismo kožu održali suhom i zdravom. Važno je bilo i koristiti pelene koje su napravljene od prirodnih materijala kako bismo smanjili iritaciju i omogućili koži da diše, kao i blagi Gloria 2u1 šampon i kupku za bebe. 

Kako ste se osjećali gledajući vašu bebu kako se muči s uobičajenim kožnim problemima novorođenčadi?

Naravno, kao nova mama, brinula sam se za zdravlje i udobnost naše bebe. Bilo je trenutaka kada sam se osjećala zabrinuto, ali sam se trudila da budem informirana i koristila savjete pedijatra te drugih iskusnih roditelja. Ključno je bilo ostati smiren i blag prema bebi i shvatiti da su ovi problemi privremeni. Iskustvo majčinstva i suočavanje s izazovima kao što su tjemenice i pelenski osip dodatno su me potakli da promoviram zdravu i prirodnu kozmetiku. Shvatila sam koliko je važno koristiti proizvode bez štetnih kemikalija i kako oni mogu pomoći u očuvanju zdravlja kože, kako kod beba, tako i kod odraslih. To je postala moja strast i inspiracija za rad u ovoj industriji.

Je li se promijenila vaša percepcija o kozmetici nakon što ste i sami postali majka?

Postati mama zaista me naučilo mnogo o važnosti prirodne kozmetike i proizvoda bez štetnih sastojaka. Sada više nego ikad, shvaćam koliko je važno brinuti se o svojoj koži i tijelu na način koji neće naškoditi ni vama ni vašoj djeci. To je postalo ključno za mene i nešto što želim prenositi i na svoju kćerku. Toliko štetnih sastojaka proizvoda za njegu ulazi u krvotok naših mališana kroz njihovu tanku kožu, a da nismo ni svjesni. Svakako tema o kojoj treba dobro razmisliti sljedeći put kada krenete u kupovinu.

Koje proizvode ste koristili za vrijeme trudnoće i nakon poroda?

Zahvalna sam što sam i prije trudnoće bila upoznata s Gloria prirodnim asortimanom jer su svi proizvodi prirodne kozmetike Gloria sigurni za trudnice i dojilje. Budući da anticelulitni maslac i ulje za strije imaju veću koncentraciju eteričnih ulja, u trudnoći sam ih zamijenila Gloria maslacem za tijelo za njegu stomaka i kao prevenciju za pojavu trudničkih strija. Gloria gelu za intimnu njegu sam vjerna već godinama bez prestanka korištenja jer čuva intimnu zonu od bakterija, gljivica i virusa. Nakon poroda sam najviše koristila Gloria bestseller proizvod za kosu – klinički dokazan šampon za rast kose i to za suhu kosu jer je kosa naglo krenula da opada. Moram vam priznati da me spasio!

Za kraj, koju poruku biste uputili budućim majkama?

Svaka mama je posebna i nema recepta za savršeno majčinstvo. Bitno je da slijedite vaše srce i majčinsku intuiciju, a vašoj bebi pružite puno ljubavi i podrške. Ne zaboravite istovremeno brinuti o sebi i svojoj koži jer sretna i zdrava mama je najbolja mama. I naravno, koristite prirodnu kozmetiku i budite primjer za vaše mališane od malih nogu. Možete vi to!

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave