Ne čekajte da vaše dijete dobije stipendiju, sami je osigurajte!

Sigurno ste se dosad pitali kako da djetetu obezbijedite najbolje obrazovanje? Kako da mu pomognete da se osamostali? Kako da mu priuštite dragocjen poklon za vjenčanje ili novo auto? Kako danas živimo u vremenu u kojem je školovanje djeteta sve skuplje, većina roditelja se već od njihove najranije dobi pita kako djeci osigurati budućnost bez brige. Nemoguće je znati šta se sve može desiti do vremena kada krenu na fakultet ili kada budu htjeli zasnovati vlastitu porodicu, pa su štednja i ulaganje u budućnost djeteta najpouzdaniji načini za sretno i sigurno odrastanje.

Početak samostalnog života djeteta, bilo da se radi o odlasku na fakultet, pronalasku prvog stana ili kupovini vlastitog auta, može biti težak upravo iz finansijskih razloga. Novac potreban u tom trenutku neće ‘pasti s neba’ te je potrebno na vrijeme razmišljati o tome kako djeci osigurati bezbrižnu budućnost. Finansijska sigurnost djeteta je posebno važna i u slučaju da se nešto dogodi roditeljima ili starateljima što je još jedan više razlog da počnemo razmišljati o tome šta je ustvari dječije osiguranje i koje su njegove dobrobiti.

Osigurana budućnost je najbolji poklon Kako bi svom djetetu omogućili bolje obrazovanje, kupovinu automobila, odlazak na putovanje ili prvu investiciju, počnite štediti već danas. Moderne polise dječijeg osiguranja i štednje obuhvataju mnogobrojne pogodnosti, a konačni rezultat je ljepša i lakša budućnost djeteta što je svakako prioritet svakog roditelja.

UNIQO dječije osiguranje može biti odgovor na bilo koje od postavljenih pitanja o dječijoj sigurnosti i budućnosti, bez obzira na to i da li ste djetetu roditelji, staratelji ili bliski rođaci. UNIQO dječije osiguranje je više od klasične štednje i ono je ustvari finansijska sigurnost djeteta u trenutku kada odluči da se osamostali. Naravno, kao i prije ugovaranja svake polise, budući osiguranici se obično pitaju koliko će novca trebati izdvajati, kad će dijete moći iskoristiti ušteđeni novac ali i neke manje ugodne stvari kao što je pitanje šta će se desiti s polisom ukoliko se ugovaraču osiguranja desi ono najgore.

 Ono što trebate znati prije ugovaranja polise UNIQO dječijeg osiguranja je da:

§ UNIQO osiguranje se može zaključiti od djetetovog rođenja do 14 godine njegovog života, a istek osiguranja je između 18 i 25 godine života djeteta.

§ Starost ugovarača može biti od 18 do 65, s tim da ugovarač u momentu isteka osiguranja može imati najviše 75 godina.

§ UNIQO dječije osiguranje se može zaključiti u trajanju od 5 do 25 godina u zavisnosti od pristupne dobi djeteta i ugovarača.

§ U slučaju smrti ugovarača osiguranja, UNIQA preuzima obavezu plaćanja premije do isteka osiguranja.

§ Premiju možete uplaćivati mjesečno, kvartalno, polugodišnje ili godišnje, a minimalna godišnja premija iznosi 500 KM.

§ Osigurana suma se može koristiti kada Vaše dijete stekne zrelost za donošenje životnih odluka i kad odluči kako da najbolje iskoristi novac koji ste uložili u njegovu budućnost

§ Posebna pogodnost koji nudi UNIQO dječije osiguranje je i nagrada za Vašeg odlikaša. Ukoliko Vaše dijete završi sve razrede srednje škole sa odličnim uspjehom, UNIQO ga nagrađuje sa 3% od osigurane sume! Uz UNIQO dječje osiguranje moguće je ugovoriti i dopunsko osiguranje od nezgode, a ponudu s cijenom polise možete dobiti jednostavnim slanjem upita putem kontakt forme na našoj web stranici!

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave