Nataša Lukić: Nije  dovoljno da imate i sanjate snove, važno je da budete budni i da ih ostvarujete

Danas vam predstavljamo zaljubljenicu u kuhanje, Natašu Lukić iz Beograda. Sa Natašom smo razgovarali o raznim začinima i „tajnama dobre kuhinje“. U nastavku teksta pronađite neke od savjeta.

Prije svega nam se predstavite, recite nešto više o sebi?

Ja sam Nataša Lukić iz Beograda, spojila sam na izgled nespojivo, vlasnica sam građevinske firme koja zida luksuzne vile na Zlatiboru, a u slobodno  vrijeme se bavim kuvanjem, tako da uživam na Zlatiborskim obroncima, na obali Crnog Rzava, kuham za prijatelje i porodicu i svi zajedno uživamo u prirodi i hrani.

Kada i kako se javila ljubav prema kuhanju?

Ljubav prema kuhanju je djelimično naslijeđena, voljela sam da gledam pokojnu baku kako stvara magiju na šporetu na drva, i mama je naslijedila njeno umijeće, pa sam tako i ja, a djelimično, moja ljubav ka kuhanju nastala je kao posljedica ljubavi prema hedonizmu. Veliki smo gurmani, uživamo u gastronomiji, pa tako uživam u kuhinji u kojoj nastaje čarolija za moju porodicu i moje prijatelje. Iz te ljubavi, nastala je i moja instagram stranica @my_little_kitchen_for_everyone

Gdje nalazite svakodnevnu inspiraciju?

Jako volim da putujem, pa tako i inspiraciju pronalazim na putovanjima,također imam kolekciju starinskih kuhara, i porodičnih sveski sa receptima na koje gledam kao na najvrijednije porodično naslijeđe, sto se mene tiče, tako da kombinujem moderno i tradicionalno, a sa svakog putovanja obavezan suvenir je neki začin.

Koja jela najčešće pravite, da li se fokusirate na tradicionalno, moderno ili pomalo od svega?

Uživam u isprobavanju novih ukusa, privlače me neobični ukusi, a opet, mogla bih da živim na sarmi, sarajevskim ćevapima, kvalitetnom siru i kajmaku, tako da je moja kuhinja jedna velika svaštara, gde se nađe za svakog ponešto, kao što naziv profila kaže my_little_kitchen_for_everyone.

Šta je za Vas najvažnije kada kuhate? 

Najvažnije je da se sve pojede, šalu na stranu, jako mi je važno da namirnice koje koristim budu izuzetno kvalitetne, o kojoj god namirnici da se radi, najbitnije mi je da bude prvoklasna i od proverenog prodavca.

Da li Vi imate omiljenu slasticu?

Jao pa kako odabrati, kako razdvojiti baklave i tiramisu, volim sve, štrudlu, kolače sa jabukama obožavam, ma sve volim.

Začin ili dodatak koji jednostavno morate dodati u gotovo sva jela?

Volim sve začine, ali bih izdvojila biber, čili i bosiljak kada su slana jela u pitanju a vanila i cimet kada su slatkiši u pitanju.

Imate li neku poruku za naše čitaoce?

Nije  dovoljno da imate i sanjate snove, važno je da budete budni i da ih ostvarujete. To je moj recept za sreću i uspeh .

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave