Nakon dužeg perioda održano uživo predavanje i druženje za trudnice u Sarajevu

Nakon skoro godinu i pol dana, u hotelu Ibis Styles u Sarajevu sinoć je održano uživo edukativno predavanje ”Naše putovanje počinje” za trudnice. Druženje se inače u proteklim mjesecima održavalo online i na taj način su se trudnice educirale i informisale o svim korisnim stvarima koje su im potrebne za period u kojem se nalaze, ali i za onaj koji je ispred njih.

Sinošnje druženje je prvo uživo druženje nakon dužeg perioda i interes je bio ogroman. Domaćin projekta je Zavod za ginekologiju, perinatologiju i neplodnost ”Mehmedbašić”, a dr. Eldar Mehmedbašić, specijalista ginekologije i opstetricije održao je prvo predavanje o temi ”Psihofizička priprema trudnica za porod”. Prof.dr.spec. Lana Lekić govorila je o medicinskoj koristi od masaže dojenčeta i malog djeteta.

Komunikacija trudnica sa govornicima se razvila već nakon uvodnog predavanja dr. Mehmedbašića, a posebno nakon predavanja o trudnoći i korona virusu, koji je prezentovala dr.sci.med. Verica Mišanović, specijalista pedijatar.

Nakon predavanja stručnjaka i kompanija koje su sponzori i partneri, a koje su prezentovale benefite svojih proizvoda, održana je nagradna igra u sklopu koje su nagrađene sretne dobitnice sa vrijednim poklon paketima, kao što su hranilica za dijete, ljulja za dijete sa vibracijom i muzikom, poklon vaučeri za photoshooting novorođenčeta, slatki box dobrodošlice za novorođenče, te ostalim nagradama koje su zaista obradovale dobitnice.

Pored tih nagrada, svaka trudnica je dobila poklon vrećicu sa časopisom Roditelj, specijaliziranom časopisom za uspješan odgoj djece, koji inače izdaje Sfera d.o.o. Mostar, te poklonima sponzora i partnera.

Organizator događaja je mostarska kompanija Sfera d.o.o. u saradnji sa Zavodom za ginekologiju, perinatologiju i neplodnost ”Mehmedbašić”. Naredno druženje je zakazano u Zenici, a domaćin projekta je dr. Hana Štimjanin, zaposlena u Kantonalnoj bolnici. Prijaviti se možete putem facebook stranice Roditelj (https://www.facebook.com/www.roditelj.ba) a sve učesnice učekuju vrijedne nagrade i pokloni.

Pogledajte dio atmosfere sa edukacije.

 

 

 

 

 

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave