Najveća konferencija za trudnice u BiH sinoć u Sarajevu okupila više od 300 trudnica

U Hotelu Hills u Sarajevu sinoć je (12.5.2022.) održana najveća konferencija za trudnice u BIH na kojoj je učestvovalo više od 300 trudnica sa područja Sarajeva. Organizator konferencije je kompanija Sfera d.o.o. Mostar u partnerstvu sa Zavodom za ginekologiju, perinatologiju i neplodnost “Mehmedbašić”. Konferencija je otvorena predavanjem dr. Eldara Mehmedbašića koji je govorio o temi:”Porod prirodnom putem, mehanizam porođaja, vođenje poroda.” Tokom predavanja prikazan je i simulirani porod sa lutkom.

Dalje su trudnice imale priliku slušati predavanja stručnjaka: dr. Elvira Duraković Bahador, specijalista pedijatarije govorila je o temi: ”Dojenje”, Dijana Sejdinović, genetičar i medicinski savjetnik za Bio Save BiH govorila je o temi: “Matične ćelije – korak ka bezbrižnijem djetinjstvu”, prim.dr. Taib Delić, specijalista ginekologije i akušerstva govorio  je o temi: ”Nutritivna potpora tokom trudnoće i dojenja”, Verica Mišanović, specijalista pedijatarije govorila je o temi: ”Prvi dan sa bebom”, mr.ph. Bojana Buzić ispred kompanije Pharmamed govorila je o temi: ”Suplementacija u trudnoći i tokom dojenja” dr. farmaceutskih nauka Una Suljić Fatić: ”Njega kože tokom i nakon trudnoći -strije i njega reza nakon poroda”, mr.ph. Bernardina Jukić, kompanija Farmaduk predstavila je MAM proizvode. mr.ph. Anela Gec, ispred kompanije Oktal Pharma govorila je o temi: ”Octenisept – Bezbjedan antiseptik za mene i moju bebu”, prof.dr.spec. Lana Lekić, doktorica farmaceutskih nauka govorila je o temi: ”Njega bebine kože: Sve najvažnije činjenice koje morate znati”, Katarina Homolova ispred kompaniju Hrabra pčelica d.o.o. Posušje govorila je o temi: ”Prezentacija dječjih antialergijskih prostirki Casmatino”, dr. dent.med. Adela Šehović: ”Bepanthen Baby mast i pelenski osip”.

Zanimljiva i edukativna predavanja vrhunskih stručnjaka osigurala su trudnicama sve neophodne informacije koje su im potrebne kako bi se adekvatno pripremile za porod, brigu o novorođenčetu, ali i samu trudnoću. Također, kompanije koje su sponzori i partneri projekta na svojim štandovima osigurali su dodatne popuste i nagrade, a konferencija je bila i prodajnog karaktera, te su trudnice mogle kupiti odlične proizvode po akcijskim cijenama. Na taj način su se upoznale sa benefitima proizvoda, a one najsretnije su nagrađene i brojnim vrijednim nagradama. Više od 50 bogatih poklon paketa i nagrada je podijeljeno najsretnijim trudnicama, a koje su osigurali sponzori i partneri projekta.

Djelić atmosfere pogledajte u galeriji:

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave