Najbolji prirodni lijekovi za rast zuba

Ko ne voli radostan osmijeh sretne bebe? Te desni neće još dugo biti bez zuba. Kad vam nervozna beba da do znanja da zubi dolaze, učinit ćete sve da se osjeća bolje. Ako tražite sigurne načine kako umiriti bebu, pročitajte više o ovim prirodnim lijekovima.

Led

Led je vrlo popularan i jednostavan lijek protiv bolova u zubima. Brojne sigurne predmete za bebu možete zamrznuti i dati joj da grize. Samo zapamtite da sve što dajete bebi ne smije predstavljati opasnost od gušenja i najbolje je da bebi date nešto samo kada možete pripaziti na ono što se događa.

Smrznuta krpa je omiljena mnogim roditeljima. Navlažite mekanu krpicu za bebe i stavite je u zamrzivač na 20 do 30 minuta. Kad je hladna i ukočena, prislonite je na bebine desni ili čak pustite bebu da je drži dok je žvače.

Pritisak

Čist prst, koji ćete nježno staviti na bebine desni ili masaža prstom, može biti dovoljna da ublaži bol. Također, drvena kašika ili drveni prstenovi za zube vam mogu pomoći, vršeći pritisak na zub koji pokušava izrasti.

Dojenje

Ako dojite, dojenje je često pouzdan način da svojoj bebi pružite određenu utjehu, a vrijeme nicanja zuba nije izuzetak.

Sisanje je ono što je važno za neke bebe, ali nemojte smatrati da morate nastaviti dojiti ako to ne uspije. Pređite na druge opcije ako je bol i dalje problem. Također, za neke bebe mamina dojka može biti primamljiva da je ugrize. Ukoliko ovo postane problem, preporučuje se trljanje bebinih desni čistim prstom.

Čaj od kamilice

Čaj od kamilice preporučuje se za pomoć u nicanju zuba, a on je sastojak nekih prirodnih proizvoda za zube. Kamilica se koristi kao biljni lijek hiljadama godina u brojnim kulturama.

Možete zamrznuti čaj od kamilice , dati joj nekoliko hladnih gutljaja na kašiku ili trljati bebine desni prstom umočenim u čaj od kamilice.

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave