Najbolje za vašu bebu

Švedski modni brend Lindex već više od 65 godina stvara modu za žene i djecu. Od samog početka je na posebnom putu ka kvalitetnijim proizvodima, ljepšem dizajnu i pozitivnom uticaju na svijet. Lindex-ova strategija se zasniva na korištenju održivih materijala, fokusu na kupce i buduće generacije. 

Lindex asortiman za bebe ima pametno rješenje proširenih veličina, sa produženim bodijem, kako bi iste vaši mališani mogli nositi duži vremenski period. Ipak, kada djeca prerastu svaki komad, mi predlažemo da proslijedite ovu kvalitetnu odjeću za drugi – novi život, novoj porodici.

U našim kolekcijama za bebe koristimo samo organski pamuk dok svi odjevni predmeti imaju GOTS certifikat. To dokazuje da je bojanje, štampa i svaki dio procesa proizvodnje odobren po GOTS kriterijumima. Proizvod označen sa GOTS mora biti proizveden od najmanje 70% organskih vlakana i ovaj standard pokriva čak sve procese u proizvodnji kao što su predenje, priprema i dodaci dok se odjevni predmet ne završi. 

Šta znači GOTS?

GOTS je skraćenica za Global Organic Textile Standard i međunarodna je oznaka za odjeću i tekstil, uključujući društvene i ekološke zahtjeve. GOTS ima za cilj olakšati potrošaču odabir tekstilnih proizvoda gdje je uzeta holistička perspektiva s obzirom na okoliš i društvenu odgovornost tijekom procesa proizvodnje. Više veličina. Više zabave.

Smanjenjem broja dobavljača dobijamo veću transparentnost i bolji uvid u naše fabrike. To znači da možemo implementirati promjene koje poboljšavaju živote onih koji rade u tvornicama. Odjevni predmeti koji nemaju GOTS oznaku su umjesto toga napravljeni od recikliranih materijala što je također pokazetelj brige o okolišu.. 

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave