Načini za ojačavanje imuniteta za koje niste čuli prije 

S obzirom na to da je zima iza ugla, evo kako bolesti možete držati na distanci. 

Kako ojačati imunitet jedan je od najtraženijih pojmova na internetu. Ali pored klasičnog C vitamina i zeleni, postoji mnoštvo manje poznatih stvari koje možete uraditi. Evo nekoliko trikova. 

  • Jedite više jogurta – pored probiotika koji su odlični za zdravlje crijeva, fermentirana hrana može ojačati imunitet. U procesu proizvodnje, proizvode se i bakterije mliječne kiseline koje stimulišu imunološku aktivnost u tijelu.
  • Obogatite ishranu svojih mališana voćem i povrćem.
  • Pratite da djeca bolje žvaču hranu – Ne samo da se lakše vari, već akt žvakanja također otpušta „Th17“ imunološke ćelije u vašim ustima. One služe kao prva odbrana od infekcije, štiteći vas od štetnih patogena. 
  • Smanjite konzumaciju začinjene hrane što uključuje i smanjenje unosa soli –Jedno novo njemačko istraživanje vjeruje da previše soli oslabljuje imuni sistem smanjujući mogućnost ćelija – granulocita – koji uništava bakterije. 
  • Pokušajte da djeca provodie što više vremena na svježem zraku – Samo 10 minuta u bašti ili na balkonu može pomoći u jačanju imuniteta vašeg mališana, kao i da dobijete D vitamin iz sunčeve svjetlosti. 

Da bi ojačali imunitet djece možete koristit Pediakid medvjediće. PEDIAKID bombone za jačanje imuniteta imaju vrijedne aktivne sastojke: Ehinacea, Royal Jelly, Propolis, Vitamin C, Vitamin B6 i B12, Bakar  Savršena formula koja doprinosi funkcionisanju imunog sistema.

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave