Na platformi Online sajma za trudnice i dojilje održana petnaesta edukativna konferencija

Petanesta besplatna online konferencija za trudnice i dojilje održana je 14.04.2021. godine sa početkom u 17 sati. Konferencija je realizirana u partnerstvu sa dr. Hanom Štimjanin, spec. ginekologije i akušerstva.

Konferencija je otvorena predavanjem  na temu „Značaj kontrolnih pregleda tokom trudnoće“, dr. Hana Štimjanin, spec. ginekologije i akušerstva. Iz predavanja dr. Štimjanin trudnice su saznale sve o obaveznim kontrolnim pregledima tokom trudnoće, šta  podrazumevaju redovne mjesečne kontrole kod ginekologa, kako se prati razvoj ploda, tjelesna težina ploda, položaj ploda, položaj placente i količinu plodove vode.

 Tokom trudnoće pravilna ishrana veoma važna. Ipak, ne postoji neka magična formula za zdrav režim ishrane. Tokom trudnoće, osnovne preporuke za ishranu su iste kao i kada niste trudni – puno voća, povrća, orašastog povrća, proteina i zdravih masti. O temi „Zdrava ishrana tokom trudnoće“, na konferenciji je govorila Tajna Klisura, Magistar Nutricionizma; Magistar Biologije, Biohemije i Fiziologije.

Buduće mame imale su priliku slušati savjete patronažne sestre iz Doma zdravlja ZenicaIndire Halilović Čančar (Euromand) koja je govorila o značaju prve posjete patronažne sestre. Detaljno je upoznala trudnice o način njege nakon poroda kao i njege novorođenčeta po izlasku iz porodilišta, te pravilnom dojenju.

 Mr. ph. Bernardina Jukić,ispred kompanije Farmaduks upoznala je mame sa MAM proizvodima (flašice, dude, glodalice, izdajalice). Mame su imale priliku čuti sve važne informacije o ovim proizvodima kao i gdje se mogu kupiti. Dr spec Meliha Mehić, klinički farmakolog iz Bosnalijeka, trudnicame i mame je upoznala za značajem kontrole željeza u organizmu govoreći o temi „Feral® – optimalna suplementacija željezom za buduće majke i njihove potomke”. Na temu “Njega kože bebe” govorilaje  dr. sci. med. Milica Marković, Zavodu za kožne i venerične bolesti u Beogradu, ispred kompanija Loreal koja je upoznala trudnice i mame o značaju pravilne njege bebine kože.

Najsretnije učesnice online konferencije nagradili su sponzori: Dm, Nika kids Bijeljina, Fis Vitez, Babyland Zenica, Zoe & Mama Kid’s Concept Store.

Za više informacija o trudnoći, dojenju, njezi beba i trudnica možete pronaći na platformi Online sajmu za trudnice i dojilje.

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave