MULTI MAM za bezbrižno dojenje od prvog dana rođenja

Dojenje je posebno iskustvo, a pritom pruža brojne, znanstveno dokazane zdravstvene blagodati i za bebu i za majku. Međutim, početak ne mora biti lak, a dojilje se suočavaju s brojnim izazovima i nedoumicama. 

Dojenje nije uvijek lako, stoga unaprijed treba biti spreman na to da su uz dojenja vezane određene teškoće – zastoj mlijeka, ragade na bradavicama, uvučene bradavice i dr. Kako su ipak prolaznog karaktera, ne treba prebrzo odustajati jer će dugoročno i majka i dijete imati puno više koristi i zadovoljstva ako se ustraje u dojenju. 

Istraživanja pokazuju da 80 do 95 posto dojilja prati bolnost bradavica, s tim da oko 26 posto majki osjeća takvu bol da privremeno odluči prestati dojiti.

Uzroci tome mogu biti vanjska trauma bradavica zbog pogrešna položaja djeteta pri dojenju, skidanje prirodne masnoće s kože tijekom dojenja ili nedovoljna vlažnost gornjeg sloja kože (suha koža). Uz to, neprikladni sapuni, šamponi i kreme mogu izazvati i alergijsku reakciju. 

Multi Mam Lanolin

MULTI-MAM® LANOLIN namijenjen je njezi suhih i osjetljivih bradavica dojilja. Multi-Mam linija sadrži proizvode za sprječavanje i liječenje tegoba povezanih s bolnim bradavicama.  Sadrži hipoalergeni lanolin za medicinsku namjenu, najviše kvalitete. Neutralanog je okusa i mirisa.
Multi-Mam lanolin može se po želji upotrebljavati tokom cijelog dana. Za optimalnu zaštitu nanesite Multi-Mam lanolin nakon dojenja. Koristite ga najmanje dva puta dnevno. Omekšajte malu količinu Multi-Mam lanolina između vrhova prstiju i utrljajte na područje cijelih bradavica.Prije dojenja lanolin nije potrebno uklanjati.

Multi-Mam lanolin ima certificiranu čistoću i sigurnost te ga nije potrebno ukloniti prije dojenja, jer je siguran prilikom gutanja djeteta. Kao i kod svih proizvoda, moguća je preosjetljivost, iako se za ovaj proizvod smatra vrlo rijetkom.

Multi Mam Balm Protect

Njegov jedinstven biljni sastav pomaže prevenciji oštećenja bradavica i održavanju kože nježnom, vitalnom i zdravom. Proizveden je od posebno odabranih biljnih ulja: ulje suncokreta, shea maslac, PEG-8 pčelinji vosak i skvalen – sastojak dobiven iz maslinova ulja. Nije ljepljiv, lako se apsorbira u kožu bradavica pružajući maksimalnu zaštitu tokom dojenja i apsolutno je siguran, pa ga nije potrebno odstranjivati prije dojenja

Multi Mam Komprese 

Namijenjene su intenzivnoj njezi bradavica dojilja. Svaka kompresa natopljena je patentiranim bio aktivnim gelom koji sadrži 2QR kompleks 100 % prirodnoga biljnog porijekla(izoliran iz biljke Aloa Vera Barbadensis Miller). Štiti od infekcije blokirajući mikroorganizme najčešće prisutne u tom području te pospješuje cijeljenje i regeneraciju kože, a samim time omogućuje smanjenje boli i svrbeža. bradavica. Prilikom primjene na bradavicu treba staviti gelom natopljenu stranu komprese i ostaviti je onoliko dugo koliko se želi, ali

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave