Moja snaga je moj imunitet

Šta je Kolostrum+D3?

Kolostrum+D3 je dijetetski suplement koji se značajno razlikuje od svih ostalih  suplemenata za imunitet zbog visokog sadržaja antitijela i faktora rasta, kvalitetnih proteina, bogato zastupljenih vitamina, minerala, aminokiselina i vitamina D3.

Kolostrum+D3 je dijetetski suplement koji sadrži kravlji kolostrum i vitamin D3 namijenjen imunitetu.

Zašto je Kolostrum+D3 važan?

Kolostrum je prvo mlijeko koje proizvode sisari. Kolostrum se naziva i imunim mlijekom pošto u sebi sadrži sva potrebna antitijela koja štite bebu u prvim nedjeljama nakon rođenja, dok se njen imuni sistem ne počne razvijati.

Kolostrum sadrži sve neophodne faktore koji su potrebni za jačanje imuniteta kod djece i odraslih.

U humanom kolostrumu najzastupljeniji su imunoglobulini A dok su u goveđem kolostrumu najzastupljeniji imunoglobulini G.Imunoglobulin G iz goveđeg kolostruma ima uticaja na imunu funkcijualergije i infekcije (gastroinetstinalnog trakta, gornjih respiratornih puteva i lipopolisaharidima izazvane inflamacije).

Prirodni kravlji kolostrum karakteriše visoki sadržaj

  • proteina (IgG, IgA, laktoferin)
  • faktora rasta
  • vitamina ( B1, B2, B6, B12, A, C i E)
  • koenzima Q10
  • minerala (Mg, Ca, Zn, K, Na)
  • aminokiselina

Vitamin D3 je najvažniji vitamin u borbi protiv virusnih infekcija jer podstiče stvaranje ćelija imunskog sistema.Vitamin D3 doprinosi normalnoj funkciji imunskog sistema.

Veliki broj virusnih infekcija povezan je sa niskim koncentracijama vitamina D3, kao rezultat manje sunčevih zraka tokom zime i smanjenom sintezom vitamina D3 u koži. Vitamin D3 pomaže našem imunskom sistemu da ostane u ravnoteži.

Kome je Kolostrum+D3 namienjen?

Kolostrum+D je namienjen odraslima i deci starijoj od 3 godine u cilju poboljšanja imuniteta.

Koliko dugo uzimati Kolostrum+D3 ?

Kolostrum+D3  doprinosi normalnoj funkciji imunog sistema.Moguća je primjena u kontinuitetu, bitno je da se ne prekorači preporučeni dnevni unos.

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave