MIXA – stručnjak za osjetljivu kožu

Francuski kozmetički brend Mixa poznat je kao brend za osjetljivu kožu, a njeni proizvodi imaju smanjeni rizik od pojave neugodnih reakcija.

Svi Mixa aktivni sastojci znanstveno su testirani, ne iritiraju, a učinkovito obnavljaju, reguliraju i kozmetički djeluju na kožu.

Sve je počelo još davne 1924. godine kada je u jednoj u Francuskih apoteka stvorena prva Mixa formula za njegu kože. Mixa uskoro postaje prepoznata kao stručnjak za osjetljivu kožu, što ostaje sve do danas. Ključna godina u Mixinoj povijesti je 1962. kada nastaje krema za ruke s alantoinom i od tada počinje Mixin nevjerojatan uspjeh na francuskom tržištu. Godine 1976. nastaje kultni slogan „Nježna za bebe, nježna za mame.”, a Mixa baby linija postaje dio svakodnevne njege svih francuskih beba. Godina 1997. donijela je povijesni proizvod za njegu suhe kože tijela, mlijeko s lipidima, a 2004. jedan od najuspješnijih hidratantnih proizvoda za njegu osjetljive kože lica.

Mixa pomaže korigirati ili umanjiti povremenu ili trajnu osjetljivost kože. Bezuvjetna tolerancija prema osjetljivoj koži zahtijeva posvećenost strogim procedurama. Svi Mixa proizvodi formulirani su pod medicinskim nadzorom kako bi rizik od pojave alergija sveli na minimum, testirani pod nadzorom dermatologa na osjetljivoj koži i koži sklonoj reakcijama i razvijeni koristeći farmaceutske sastojke koji su posebno prilagođeni osjetljivoj koži.

Osjetljiva je koža kao i svaka druga, ali je i posebna. Takvom je čini njen prag tolerancije na unutrašnje i vanjske faktore koji je niži no kod normalne kože, tako da ona može pretjerano reagirati na sve s čime dođe u dodir i što osjeti. Osjetljivost kože izvor je neugode – jedna od dvije žene žali se na pretjeranu osjetljivost.

Linija proizvoda brenda Mixa danas sadrži viskokvalitetne proizvode dostupne po odličnim cijenama. Veliki spektar medicinski formulisanih proizvoda, od njege beba do njege lica, tijela i ruku zadovoljava potrebe cijele porodice. Takodje, sem što je „Recept za osjetljivu kožu“, kao Ekspert za osjetljivu kožu, raspolaže širokom lepezom prizvoda pažljivo namijenjeni svakom tipu osjetljive kože. Od veoma suhe, suhe, normalne, dehidrirane do masne kože.

Najpoznatije su linije Hyalurogel namjenjena za normalnu ka suhoj, dehidriranu kožu čija formula sadrži hidrirajući Glicerin i Hijaluronsku kiselinu. Zatim Optimal Tolerance linija koja sadrži hiperalergene proizvode: od Optimal Tolerance Micelarne vode do Krema za lice namjenjenih koži sklonoj reakcijama. Sem ove Mixa u asortimanu ima Micelarne vode za svaki tip kože, koje imaju pH 5,5 koja je ista kao i kod kože pa tako ne narušava njenu prirodnu barijeru i ne isušuje je, već samo nježno čisti i efikasno uklanja sve nečistoće.

Neizostavna Mixa Anti-Imperfection linija namjenjena masnoj koži sklonoj bubuljicama i miteserima i ostalim nesavršenostima. Problematična koža zahtijeva stalnu rutinu i dodatno čišćenje viška sebuma. Stoga Mixa Anti-Imperfection linija sadrži pored neizostavne Micelarne vode, Losion za čišćenje lica koji umanjuje 50% nesavršenosti za 4 sedmice, Gel za umivanje bez alkohola, Hidratantnu kremu za problematičnu kožu i 3u1 Masku za lice koja se može koristiti i kao Piling maska i  kao dubinski čistač masne kože.

Kako Mixa korijeni upravo kreću od proizvoda za bebe, Mixa Baby kozmetika postala je kultna u Francuskoj, a ništa manje poznati i Mixa proizvodi za njegu tijela. Njega tijela obuhvata Kreme za ruke i širok spektar Mlijeka za tijelo, od hidratantnih, do hranjivih i specijalno formulisanih za atopičnu kožu.

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave