Mislimo na buduće generacije

Švedski modni brend Lindex već više od 60 godina stvara modu za žene i djecu. Od samog početka je na posebnom putu ka boljim proizvodima, prema boljem dizajnu i boljem svijetu. Lindexova glavna strategija je fokus na održivim materijalima za naše kupce i buduće generacije. Načini na koje Lindex podržava održivi način života:

– Naš asortiman za bebe ima pametno rješenje proširenih veličina sa produženim bodijem za djecu koja rastu kako bi ih mogli nositi duži period. Ipak, kada porodica preraste svaki komad, mi predlažemo da proslijede ovu kvalitetnu odjeću za drugi novi život, novoj porodici.

– GOTS certifikat i organski pamuk. Za našu kolekciju za bebe koristimo isključivo organski pamuk i svi pamučni proizvodi su GOTS certificirani. To znači da je svaki print, natpis kao i proces proizvodnje u skladu sa GOTS standardom, koji, između ostalog, podrazumijeva da je artikal izrađen od najmanje 70% organskih vlakana i da je čitav proces proizvodnje od pripreme materijala do završne obrade u skladu sa GOTS standardima.

Sve što Lindex radi, radi za svoje kupce. Naša odgovornost je u doprinosu ciljevima UN-ovog održivog razvoja, jer je ideja da oni koji kupuju i nose našu odjeću mogu uživati u održivom načinu života za bolje sutra. Briga o budućim generacijama nas vodi da gledamo naprijed i radimo ono što je važno i danas i sutra. Da bi ispunio svoju višu svrhu, Lindex je dao obećanje- napraviti razliku za buduće generacije. Naše obećanje je podijeljeno u tri oblasti: osnažiti žene, poštovati planetu i osigurati poštivanje ljudskih prava.

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave