Miris djetinjstva uz Zdravo! Kuharicu naših baka/nana

Pemba Suljagić iz Sarajeva je pobijedila na Nestlé konkursu “Zdravo! Baka” i time stekla titulu Nestlé Zdravo! Baka/Nana ambasadorica. Stručni žiri iz kompanije smatra da je nana Pemba ispunila kriterij konkursa, a to je praćenje smjernica Nutriporcije – Tanjira zdrave prehrane, kao  i način na koji je vjerodostojno prenijela poruku o balansiranim i kvalitetnim obrocima.

Nana Pemba Suljagić svojim načinom kuhanja već godinama uspijeva svoje unuke usmjeriti prema raznolikoj i izbalansiranoj prehrani, ali i da zavole tradicionalna jela po čemu je ova nana poznata. Najdraže jelo njene unuke je čorba od graha i povrća koje je i za ovo takmičenje pripremila na sebi svojstven način.

Bake/nane imaju mnogo znanja i iskustva u kuhanju tradicionalnih jela bogatih nutrijentima koje njihovi unuci vole. U čemu je njihova tajna? Odgovor je jednostavan – bake/nane znaju da su tradicionalna domaća jela zdrava i dobra za djecu ukoliko se skuhaju i prezentiraju na pravi način.

Zato je Nestlé odlučio obogatiti svoju Zdravo! Kuharicu sa korisnim savjetima i trikovima koje samo bake/nane znaju, a s ciljem da njihovi unuci i porodice steknu zdrave navike kako bi pripremili dobro izbalansirani obrok u skladu sa Nestlé tanjirom zdrave hrane – Nutriporcijom – kojeg su osmislili nutricionisti s ciljem da se edukuju roditelji i djeca o izbalansiranoj i pravilnoj ishrani, koju već odavno znaju sve bake/nane, a koji sadrži proteine, žitarice, i neizostavno voće i povrće.

Želite kuhati tradicionalna jela kao vaše bake, nane, nene ili majke, onda je dovoljno da kliknete na našu kuharicu i otkrijete sve one male tajne koje samo one znaju. Jedna od njihovih vječnih tajni između ostalog su ljubav i vrijeme koje posvete jelu kojeg kuhaju za svoje najdraže. Osim recepata, tu su i kratke priče baka/nana učesnica Nestlé Zdravo! Baka/Nana konkursa, pa možda vam posluže njihovi trikovi kako bi ste nagovorili najmlađe da jedu hranu bogatu povrćem i vitaminima.

S obzirom da se zdrave životne navike stiču od djetinjstva, a djeca uče od odraslih, Zdravo! Bake je prilika da upoznamo super bake koje će još jednom potvrditi činjenicu da iskustvo, volja i ljubav uz pažljivo birane namirnice stvaraju ukus i miris koji se ne zaboravljaju i uvijek nas podsjećaju na bezbrižne dane djetinjstva.

U našoj najnovijoj kuharici možete pronaći i recept za pobjedničku „Čorbu od graha i povrća“ koju je za vas pripremila nana Pemba Suljagić iz Sarajeva Nestlé Zdravo! Baka/Nana ambasadorica. Skini i ti ovaj cookbook i kuhaj kao baka/nana!

 

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave