Merima Pojskić: Volim svoj posao i mogu reći da sam jedna od sretnica koja radi baš ono što voli 

Žene sa kojima radim su uspješne, lijepe i sposobne

Intervju: Merima Pojskić, Marketing sales manager

Merima Pojskić je rođena u Zenici gdje je završila Srednju medicinsku školu. Nakon završetka srednje škole upisla je Ekonomski fakultet smjer menadžment preduzeža. 

Merima Pojskić je marketing manager čije je želja od malih nogu bila da radi nešto kreativno poput marketinga, dizajna čime se danas i bavi. Danas je Merima udata žena, majka skoro trogodišnjeg dječaka  i možemo reći uspješna u svom poslu. Merima je zaposlena u firmi Brill Cosmetix gdje radi skoro deset godina i to je bio njen prvi razgovor za posao, na kojem je bila najuspješniji kandidat. Sa Merimom smo razgovarali veoma važnim temama kao što su porodica, odgoj, balansiranje porodičnog-poslovnog života.

Merima je jedna uspješna mama koja odlično balansira privatne i poslovne obaveze. Kako to uspijevate? 

Moram reći da je dobro raspoređeno vrijeme ključ svega, a ja sam stvarno dosta organizovana osoba tako da uspijem izbalansirati porodične i poslovne obaveze. S obzirom da mi je muž pomoć i podrška u svemu, lako se uspijemo organizovati i za druge aktivnosti. 

Radite u jednoj uspješnoj kompaniji i mnogo radite sa ženama. Koliko je to zahtjevan posao?

Žene sa kojima radim su uspješne, lijepe i sposobne. Jako je bitno da se stekne povjerenje svojih klijenata, i da kao predstavnik jedne uspješne firme uvijek imate adekvatan odgovor na njihove zahtjeve i potrebe. 

Možete li nam opisati jedan svoj radni dan sa svojim privatnim i poslovnim obavezama? 

Ustajemo u šest sati, kako radimo od 7h i Amar je već u to vrijeme u vrtiću. Moj radni dan se sastoji od komunikacije sa klijentima, organizacije i vođenja društvenih mreža, dizajniranja banera i reklama, organizacije kongresa i seminara i još mnogo toga. Zaista volim svoj posao, i mogu reći da sam jedna od sretnica koja radi baš ono što voli i da sam dobra u tome. Nakon posla i vikendom trudimo se, što više vremena provesti zajedno, u prirodi ili da negdje otputujemo. 

Majka ste dječaka. Možete li nam ga malo predstaviti? Šta ga najviše zanima?

Amar je veliki ljubitelj životinja i igra se samo sa njima. U posljednje vrijeme uživa u slagalicama koje slaže brže od mene. Jako je pametan i inteligentan, ali kao i svaki trogodišnjak već se koristi manipulacijama da dobije šta želi. Voli vrtić i svoje drugare i igru sa tatom. 

Možete li nam izdvojiti neku interesantnu priču koju ste doživjeli sa njim? 

Svakodnevno imamo zanimljive i smiješne situacije. Ovog ljeta smo bili na odmoru u Njemačkoj i posjetili smo najveći ZOO vrt kod njih. Susreti sa svakom životinjom bili su priča za sebe. Mislim da nije bilo sretnijeg dječaka u tom trenutku. To su momenti koji se nekada ne mogu prepričati.

Možete li sa našim čitateljke podijeliti tajnu Vašeg izgleda? 

Mislim da je za dobar izgled jako važno kako se osoba osjeća unutar sebe i kakvu energiju emituje. Najljepše su sretne i zadovoljne žene ali naravno tu je i svakodnevna njega.

Za kraj imate li neki savjet za naše čitateljke?

Samo želim odati čast svim ženama koje se trude da budu i najbolje majke i uspješne u svom poslu. Mislim da žene danas zaista mogu sve ali ne zaboravite biti sretne jer svako dijete će prije svega pamtiti nasmijanu i zabavnu mamu. 

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave